Sens giratoriu în zona scuarului de la Hotel

Sens giratoriu în zona scuarului de la Hotel

Romașcanii sunt invitați să înalțe un om de zăpadă gigant
Programul Revelionului din centrul orașului
Vineri, o nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri. Circulația în centru nu va mai fi blocată

 

 

Autoritățile locale caută noi soluții pentru fluidizarea traficului, cu atât mai mult cu cât numărul autoturismelor din Roman s-a dublat în ultimii ani, dar dat fiind și faptul că orașul este tranzitat de mașinile celor care trec înspre Iași, Bacău, Suceava sau Vaslui. Pentru ceea ce înseamnă traficul intern, anul trecut s-a introdus sens unic pe mai multe străzi. Anul acesta, autoritățile vor să mai amenajeze un sens de girație și să schimbe timpii de la semafoare.

„După expirarea perioadei de cinci ani de la realizarea proiectului PIDU, vom introduce sistem de taxare și pentru parcările de pe cele 30 de străzi modernizare prin acest proiect. În același timp, am gândit la intersecția Cuza Vodă – bulevardul Roman Mușat un sens de girație, dar care presupune diminuarea suprafeței de trotuar, atât pe partea dinspre Bibliotecă, cât și pe partea dinspre fântâna arteziană. Din luna iulie vom putea vorbi și despre acest proiect, când expiră supravegherea pe PIDU. Eu îmi doresc să îl putem realiza anul acesta, mai ales că discutăm într-o primă etapă de un sens de girație pe bază de balize și apoi să realizăm unul din acele sensuri care poate fi și mutat, pe principiul celui de la «Doi măgari»”, a declarat primarul Lucian Micu.

O altă măsură dorită de autorități este modificarea semaforizării pentru sensul de mers dinspre «Doi măgari» spre Hotel, cu doi timpi de culoare verde, pentru decongestionarea traficului pe E85, aglomerat și din cauza celor care tranzitează orașul.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • mihai 3 zile

    dupa ce s-au cheltuit atatia bani cu fantana si amenajarea scuarului de la hotel „Roman”, acum o luam de la capat?! Alti bani, alta distractie.

    • mama omida 4 ore

      ..da ,primarele asta nou,nu trebuie ca sa mananca si gura lui ceva ?

  • error: Content is protected !!