Prima paginăActualitate

Sens giratoriu în zona scuarului de la Hotel

Sens giratoriu în zona scuarului de la Hotel

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale caută noi soluții pentru fluidizarea traficului, cu atât mai mult cu cât numărul autoturismelor din Roman s-a dublat în ultimii ani, dar dat fiind și faptul că orașul este tranzitat de mașinile celor care trec înspre Iași, Bacău, Suceava sau Vaslui. Pentru ceea ce înseamnă traficul intern, anul trecut s-a introdus sens unic pe mai multe străzi. Anul acesta, autoritățile vor să mai amenajeze un sens de girație și să schimbe timpii de la semafoare.

„După expirarea perioadei de cinci ani de la realizarea proiectului PIDU, vom introduce sistem de taxare și pentru parcările de pe cele 30 de străzi modernizare prin acest proiect. În același timp, am gândit la intersecția Cuza Vodă – bulevardul Roman Mușat un sens de girație, dar care presupune diminuarea suprafeței de trotuar, atât pe partea dinspre Bibliotecă, cât și pe partea dinspre fântâna arteziană. Din luna iulie vom putea vorbi și despre acest proiect, când expiră supravegherea pe PIDU. Eu îmi doresc să îl putem realiza anul acesta, mai ales că discutăm într-o primă etapă de un sens de girație pe bază de balize și apoi să realizăm unul din acele sensuri care poate fi și mutat, pe principiul celui de la «Doi măgari»”, a declarat primarul Lucian Micu.

O altă măsură dorită de autorități este modificarea semaforizării pentru sensul de mers dinspre «Doi măgari» spre Hotel, cu doi timpi de culoare verde, pentru decongestionarea traficului pe E85, aglomerat și din cauza celor care tranzitează orașul.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • mihai 3 ani

  dupa ce s-au cheltuit atatia bani cu fantana si amenajarea scuarului de la hotel „Roman”, acum o luam de la capat?! Alti bani, alta distractie.

  • mama omida 3 ani

   ..da ,primarele asta nou,nu trebuie ca sa mananca si gura lui ceva ?

 • mardanelo 3 ani

  Buna idee,s ar rezolva problema acolo !…fantana ramane in continuare !

 • Lica Mosu 3 ani

  Nu fluidizarea traficului prin centrul orasului ci descongestionarea lui (pe rute alternativa – care exista !) si prin pasaje pietonale subterane (cel putin unul – intre Casa de Cultura si primarie )!!!

  • ulise 3 ani

   Prima punte de legatura intre Casa de Cultura a sindicatelor si Primaria Roman a fost realizata de primarul Carpusor….evident de la PSD. Primarul care a impins romanul pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie….daca mai ramanea primar inchidea toate gangurile de trecere…asta apropos de treceri….Da…na…Moshu Lica a uitat …Nu degeaba e postac ! Despre mama omizilor ce sa mai scriu…inghetate-ar gerul ….

 • mama omida 3 ani

  Ulise,vorba unui prieten „obosit” de atatia postaci pupindosisti ca tine : „stai jos esti PROST !”