HomeNeamt

Șeful sănătății nemțene suferă de secretomanie

Valerică Frățilă (foto), președintele CAS Neamț, este în concediu medical de aproape cinci luni și nu vrea să divulge boala de care suferă. În timpul concediului medical el nu poate fi schimbat de la conducerea instituției, deși CNAS l-a revocat din funcție.

 

 

Situația încîlcită de la vîrful conducerii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț este departe de a se rezolva. Deși era așteptat să revină la serviciu pe 22 octombrie, jurist Valerică Frățilă, președintele instituției, și-a prelungit concediul medical pînă la sfîrșitul lunii și nu pare dispus să cedeze prea ușor șefia CAS Neamț.
El nu a vrut să divulge boala de care suferă și a dat asigurări că afecțiunea sa este gravă și justifică prelungirea concediului medical. Mai mult, Valerică Frățilă crede că va rămîne, în continuare, președinte al instituției, chiar dacă, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) s-a luat decizia revocării din funcție de trei luni.
Nu vă pot spune boala de care sufăr, întrucît datele sînt confidențiale, dar vă pot spune că e reală, iar dacă medicul a decis prelungirea concediului medical, nu am ce să fac. Vă pot spune, însă, că trebuie să țin un regim foarte stric și urmez un tratament naturist intensiv. Oricum, pînă la sfîrșitul anului se pot întîmpla multe și cred că voi rămîne, în continuare, la conducerea instituției. Mă voi sfătui și cu alți colegi din țară, pentru că mă gîndesc să contest revocarea mea din funcție. Consider că CNAS nu a procedat corect cînd a schimbat criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un președinte de casă de asigurări și am mari șanse să rămîn președinte, întrucît eu am venit prin concurs și mai am contract pînă anul viitor cu instituția„, a precizat jurist Valerică Frățilă.

Potrivit acestuia, existența bolii sale a fost confirmată și de reprezentanții CNAS care l-au controlat la domiciliu pentru a vedea dacă prelungirea concediului medical este justificată. Valerică Frățilă a intrat în concediu medical încă din luna iunie și în luna următoare a fost revocat. Ordinul prin care a fost schimbat din funcție prevede că predarea funcției are loc doar în momentul în care Valerică Frățilă se va întoarce la serviciu.

Comentarii

WORDPRESS: 0