Prima paginăSocial

Șeful lui „Mutu” și al lui „Motan” a primit 30 de ani de închisoare

Dimensiune text

Ioan Clămparu (foto), zis „Cap de porc”, unul din cei mai căutați infractori români, a primit o pedeapsă record în Spania. Autoritățile iberice l-au condamnat, pentru proxenetism, la 30 de ani închisoare. După 1989, Ioan Clămparu a emigrat în Spania, unde a pus la punct una din cele mai mari rețele de proxenetism. Cu ajutorul locotenențior săi, el racola fete din România și le forța, prin agresiuni și șantaj, să se prostitueze. Printre membrii rețelei s-au numărat Dan Mihăilă, zis „Motan”, și Cornel Popeanu, zis „Mutu”.

 

 

În urma unei ample acțiuni, în care Romanul a fost luat cu asalt de zeci de polițiști și procurori din cadrul Ministerului Administrației și Internelor și ai Parchetului General, Cornel Popeanu și Dan Mihăilă au fost arestați în mai 2004, sub acuzația comiterii infracțiunilor de aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, avînd drept scop comiterea de infracțiuni, trafic de persoane, dar și trafic de minori, spălare de bani și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

După trei ani de arest, Popeanu și Mihăilă au fost eliberați, în luna mai a anului 2007. La acea dată, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul declarat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Sibiu și a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive pentru șase dintre inculpații din „Dosarul Clanul Clămparu”, care au fost eliberați cu obligația de a nu părăsi localitățile de domiciliu.

Ulterior, Dan Mihăilă a fost condamnat la zece ani și șase luni de închisoare, iar Cornel Popeanu – la cinci de închisoare. La începutul anului 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursurile celor doi și a menținut pedepsele. Așa se face că, pe 25 februarie 2011, Cornel Popeanu s-a predat Poliției municipiului Roman. La fel a făcut și Dan Mihăilă, care s-a predat Poliției din Alba Iulia.

În România, Ioan Clămparu a fost condamnat, în lipsă, la 13 ani de închisoare. În septembrie 2011, Clămparu s-a predat autorităților spaniole.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0