Prima paginăSocial

Sediu pentru serviciul de permise auto și înmatriculări, la Roman

Sediu pentru serviciul de permise auto și înmatriculări, la Roman

Dimensiune text

 

Miercuri, 16 septembrie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat înființarea în țară a 26 de sedii secundare pentru serviciile judeţene pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, pe lângă cele existente în municipiile reşedinţă de judeţ – unul dintre noile sedii urmând a fi amenajat în municipiului Roman.

„Această măsură reprezintă încă un pas important al Ministerului Afacerilor Interne pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei”, afirmat ministrul Marcel Vela.

Conform ministrului Vela, în aceste sedii secundare se vor desfăşura activităţi de preluare a documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare. În zilele de marţi şi joi, cetăţenii vor putea beneficia de aceste servicii fără a fi nevoie să se deplaseze până în municipiile reşedinţă de judeţ. În zona Moldovei, pe lângă noul sediu din Roman, vor mai fi amenajate sedii secundare în Oneşti – Bacău, Dorohoi – Botoşani, Paşcani – Iaşi, Câmpulung Moldovenesc – Suceava și Bârlad – Vaslui.

„Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Instituţiile Prefectului vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizate”, a spus ministrul Vela.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne răspunde unei mai vechi solicitări a Primăriei Roman și a Prefecturii Neamț de înființarea unui astfel de sediu în municipiul Roman. Conform prefectului de Neamț, George Lazăr, sunt luate în calcul pentru înființarea la Roman a sediului secundar pentru serviciul de permise auto și înmatriculări clădiri care aparțin Ministerului Afacerilor Interne.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0