Ședință CJSU pentru protecția nemțenilor și salubrizarea localităților județului

HomeSocial

Ședință CJSU pentru protecția nemțenilor și salubrizarea localităților județului

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, sub coordonarea prefectului Adrian Niță, s-au întrunit în ședință luni, 11 aprilie 2022, la Prefectura Neamț, pentru a aproba, la inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, două hotărâri care vor fi puse în practică în perioada următoare, informează Prefectura Neamț. Prima se referă la aprobarea Programului pentru asigurarea securităţii cetăţenilor premergător şi pe timpul manifestărilor religioase organizate de sărbătorile Pascale. În baza ei, primarii vor convoca, în şedinţă extraordinară, până joi, 14 aprilie, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor specifice pentru asigurarea securității nemțenilor pe tipul Paștelui.

„La sfârșitul acestei săptămâni vor sărbători Paștele creștinii de rit catolic, iar pe 24-26 aprilie, cei de rit ortodox. Vreau ca toată lumea să fie în siguranță și prin grija autorităților locale să se evite orice risc de producere a incendiilor, având în vedere specificul acestor sărbători și perioada secetoasă pe care o traversăm, propice apariției și întreținerii unor astfel de situații de urgență“, a declarat Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

Tot în ședința de luni s-a aprobat și Programul pentru salubrizarea cursurilor de apă, realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor din localităţile judeţului Neamţ, în vederea asigurării secţiunilor de scurgere a debitelor mari.

„Este tot în sarcina primarilor să convoace, în şedinţă extraordinară, de îndată, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru stabilirea măsurilor specifice. Nerealizarea salubrizării şi nedegajarea cursurilor de apă permanente şi nepermanente de obstacolele care pot împiedica curgerea apelor se va sancționa conform prevederilor legale. Fac apel către toți primarii din județ să se implice în gospodărirea comunităților, să pună în valoare zonele pe care le reprezintă, menținându-le curate și ferite de pericole, iar cetățenii să fie mulțumiți de condițiile de trai care li se oferă!“, a mai declarat prefectul Adrian Niță.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0