HomeSocialSanatate

Secţia de Contagioase a fost inaugurată

Preşedintele Consiliului Judeţean, alături de primarul Romanului şi conducerea Spitalului Municipal Roman a inaugurat noua locaţie a secţiei de Boli Infecţioase. Oficialii au făcut și recepţia lucrărilor de termoizolare de la Pediatrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, împreună cu primarul oraşului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, întreaga conducere a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, membrii consiliului de administraţie al spitalului şi managerul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, medicul Dan Morenciu, au participat luni la inaugurarea noii locaţii în care va funcţiona secţia de Boli Infecţioase şi la recepţia lucrărilor de termoizolare a clădirii secţiei de Pediatrie.

inaugurare 3„Prin contribuţia CJ şi colaborarea cu Primăria Roman se nasc lucruri interesante, bune, şi ori de câte ori este nevoie, trebuie să punem cu toţii umărul la treabă, fiindcă Romanul a fost lăsat în urmă, de atâţia ani de zile şi orice contribuţie este binevenită”, a transmis Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ. Totodată, acesta a amintit şi celelalte lucrări care se fac la Roman cu sprijin de la CJ, respectiv renovarea casei Falcoianu, reabilitarea bibliotecii municipale, sistemul de canalizare şi apă şi staţia de epurare.

” Îi mulţumesc domnului preşedinte al CJ pentru atitudinea pozitivă faţă de Roman. Este un noroc pentru noi că domnul preşedinte este din Roman şi ne întâlnim des şi discutăm. Iată că, dacă există un parteneriat corect, constructiv, între CJ şi Primăria Roman, cred că putem realiza lucruri frumoase. Dincolo de relizarea acestui obiectiv, al Pediatriei şi al secţiei de Contagioase, care era o mare problemă pentru spital, dar şi pentru municipalitate, de la CJ Neamţ vor mai fi alocate fonduri, încă un miliard şi jumătate de lei, pentru terminarea peretelui de nord de la Spitalul Municipal Roman”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

La Pediatrie, mai bine ca acasă

inaugurare 2După ultimele lucrări de modernizare şi reabilitare, pentru mulţi dintre copiii care ajung la secţia de Pediatrie, condiţiile din spital sunt mai bune decât cele pe care le au acasă. „Se spunea acest lucru, că e mai bine ca acasă, despre compartimentul de recuperare pediatrică, în care condiţiile sunt foarte bune, fiindcă acolo sunt atât copii cu probleme sociale, dar şi cei care nu au luat în greutate conform vârstei. Acum, şi celelalte saloane arată foarte bine. Fiecare mamă are patul ei, fiecare copil are pătuţul lui, condiţiile sunt bune, mâncarea este de bună calitate şi încercăm să le facem condiţii apropiate de cele de acasă şi pentru unii, chiar mai bune. Şi noi mulţumim domnului preşedinte al CJ, domnului primar, dar şi conducerii spitalului, pentru tot sprijinul acordat”, a declarat medicul pediatru Ioan Chereji, șeful secției Pediatrie.

Managerul general al Spitalului Municipal Roman, medicul Cătălina Pălăncianu, a transmis oficialilor:  „Mulţumim şi noi domnului preşedinte şi domnului primar pentru sprijinul acordat, dar doresc să precizez că tot ce s-a făcut în interior, şi la Pediatrie, şi la Infecţioase, s-a făcut din banii noştri, drămuind ban cu ban. Cu ajutorul unei firme specilizate, s-a realizat şi un ambulatoriu elegant în care pacienţii vor putea să primească servici medicale de specialitate, pentru că nu aveam ambulatoriu la Contagioase. Consider că am făcut ceva util şi le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor obiective”.

Comentarii

WORDPRESS: 0