Se scumpesc biletele pentru transportul în comun în Roman

HomeSocial

Se scumpesc biletele pentru transportul în comun în Roman

Prețul biletelor pentru călătoriile cu microbuzele de transport în comun din Roman va crește, de la 1 aprilie.

Pe ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local Roman de marți, 22 aprilie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 18 din 2008 privind aprobarea Normelor locale în domeniul serviciilor de transport public local, modificată și completată. Proiectul de hotărâre prevede noile tarife pentru transportul în comun, aplicabile de la 1 aprilie 2022. Acestea vor fi de 3,5 lei pentru o călătorie, în timp ce abonamentul lunar pe toate liniile va costa 105 lei pentru călătorii de luni până vineri și 135 de lei pentru călătorii de luni până duminică.

„Prin adresa nr. 4387 din data de 11.03.2022, operatorul SC Pristyl SRL, operatorul acestui serviciu, a solicitat actualizarea tarifelor efectuarea transportului public local de persoane prin curse regulate cu autobuze, ținând cont de creșterea covârșitoare a prețului carburantului, creșterea salariilor și a polițelor de asigurare, precum și creșterea cheltuielilor cu piesele de schimb, anvelope și uleiuri, înaintând în acest sens documentaţia care să justifice acest lucru”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre discutat marți de consilierii locali.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, consilierul Alin Buzdugan, din partea USR, a recunoscut că prețurile la combustibil au crescut, însă a considerat că motivarea creșterii de preț trebuie fundamentată. Chiar și așa, proiectul a trecut, fiind înregistrate două voturi împotrivă (Alin Buzdugan și Radu Samson – USR) și patru abțineri (Teodora Baciu, Bogdan Roman – ÎPM și Ovidiu Mărtici, Ionuț Corbu – USR).

Ultima modificare a tarifelor pentru efectuarea transportului public local de persoane a avut loc în februarie 2019, când prețul unei călătorii a crescut de la 2 la 2,5 lei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0