Prima paginăSocial

Se repară străzile și pavelele de pe trotuarele modernizate prin PIDU

Se repară străzile și pavelele de pe trotuarele modernizate prin PIDU

Dimensiune text

 

În aceste zile, echipele Primăriei municipiului Roman lucrează pentru refacerea străzilor modernizate în urmă cu patru ani prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. O atenție se va acorda și capacelor de canal de pe străzi. Și în 2016, dar și în 2015, conducerea de la acea vreme a Primăriei  a constatat mai multe probleme la infrastructura modernizată prin acest proiect european, cerându-le constructorilor să ia măsuri de îndată pentru refacerea străzilor

„În această săptămână, dat fiind faptul că meteorologii anunţă precipitaţii, principalele lucrări de modernizare a infrastructurii vor consta în reparaţii în carosabil din zona Tosca şi plombări pe strada Nouă. De asemenea, se refac pavelele de pe trotuarele amenajate prin proiectul european Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) şi se remontează capacele de canal care nu mai sunt fixate în carosabil”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Prin PIDU s-au modernizat 30 de străzi, s-au reabilitat 9.730 de metri pătraţi de suprafaţă carosabilă, s-au amenajat 34.620 de metri pătraţi de trotuare şi 6.056 de locuri de parcare. Valoarea totală a PIDU a fost de 27.731.901,96 de lei. Lucrările din cadrul PIDU au fost realizate de firmele romaşcane Bacor Prodcom, Romurban SRL, Modern Construct SRL, Contact Steel SRL, Strud Construct SRL, Petrina Construct, Imrom SA, Occidental Construct SRL, Vlanda Company SRL, Darcons SRL, Hidroterm SA, Valdus SRL, Electro Univers SRL şi de firma Trust CCDP Roznov.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0