Prima paginăSocial

Se modernizează trei școli și se construiește o nouă grădiniță

Se modernizează trei școli și se construiește o nouă grădiniță

Dimensiune text

 

 

În perioada următoare, trei școli ar putea beneficia de fonduri europene pentru modernizare, anunță autoritățile locale. Primarul Lucian Micu spune că un alt proiect la care se lucrează acum vizează construirea unei noi grădinițe, în cartierul Favorit, tot cu fonduri de la Uniunea Europeană.

O primă ședință pe tema acestor proiecte a avut loc luni, 12 februarie, la care au participat specialiștii din Primărie și reprezentanții unităților de învățământ vizate.

„Începând cu 3 ianuarie, s-au deschis ghidurile de finanțare pentru reabilitarea unităților de învățământ și pentru construirea de unități noi de învățământ. Ne dorim să depunem patru proiecte pe această linie de finanțare. Trei dintre ele privesc reabilitarea Liceului Tehnologic «Vasile Sav», a Școlii de Artă «Sergiu Celibidache» și a corpului D de la Colegiul Național «Roman-Vodă»”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a precizat că ghidurile de finanțare permit și construirea de grădinițe și se ia în calcul amenajarea unui astfel de spațiu în cartierul Favorit, actuala grădiniță funcționând într-o clădire retrocedată și pentru care se plătește chirie proprietarilor. „De asemenea, dorim și să construim o grădiniță prin intermediul acestui program, este vorba despre o grădiniță în cartierul Favorit, acolo unde avem o suprafață de teren care se pretează pentru o astfel de activitate și, în acest fel, să degrevăm și Școala nr. 9 (Roman Mușat) de câteva săli de clasă care sunt acum ocupate cu această grădiniță. Acea zonă a cartierului Favorit nu este acoperită cu o astfel de grădiniță. Mai mult decât atât, clădirea grădiniței de pe strada Ion Ionescu de la Brad a fost retrocedată. Noi, după cum bine știți, stăm într-o chirie acolo. În fiecare an, negociem chiria cu actualul proprietar și am vrea, totuși, să avem un spațiu al nostru în zonă”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • van kiparos 3 ani

    D-lui primar , „Noi, după cum bine știți, stăm într-o chirie acolo. „.Nu stati in chirie , ci CU CHIRIE .