Prima paginăSocial

Se lărgesc străzile Smirodava, A.Pann, Tineretului și Energiei, pentru fluidizarea traficului

Se lărgesc străzile Smirodava, A.Pann, Tineretului și Energiei, pentru fluidizarea traficului

Dimensiune text

 

În acest an, Primăria municipiului Roman intenționează să investească în lucrări de lărgire a carosabilului pe mai multe străzi și, acolo unde este posibil, realizarea de parcări prin casetare, pentru a asigura o fluidizare a traficului rutier, dar și pentru a crea noi locuri de parcare, a anunțat primarul Lucian Micu în cadrul conferinței de presă din această săptămână. Străzile pe care se va interveni pentru lărgirea porțiunii destinate traficului rutier sunt: Smirodava, Anton Pann, Tineretului și Energiei.

Astfel, anul acesta va fi lărgit carosabilul de pe strada Smirodava, pe porțiunea cuprinsă între strada Vasile Conta și strada Ecaterina Teodoroiu, pe partea bisericii ortodoxe, așa încât să permită parcarea mașinilor pe această porțiune, lucrările urmând a se realiza fără a se afecta spațiile verzi existente. Reabilitarea trotuarelor de pe strada Smirodava intră în procedură de licitație, cu fonduri de la bugetul local, din programul multianual, sperându-se că întreaga zonă va fi finalizată până la finalul acestui an. Tot în această zonă se va intra la reabilitarea scuarului de la Stejarul Unirii. Vor fi reabilitate trotuarele, precum și stratul de asfalt din parcarea din Piațeta Unirii.

În ceea ce privește lărgirea străzii Anton Pann, pe segmentul cuprins între strada Martir Cloșca și strada Mihai Viteazul, se vor realiza parcări în sistem de casetare, pe partea stângă mergând către strada Mihai Viteazul, așa încât pe acest segment de drum să nu mai fie probleme de trafic. În zona Anton Pann vor mai fi realizate două parcări de reședință, în spatele blocurilor.

În ceea ce privește strada Tineretului, există solicitări din partea asociației de proprietari ca, în zona blocului de lângă centrul medical Alas, să se realizeze trei-patru locuri de parcare de reședință, pentru cetățenii care locuiesc în zonă. În aceeași zonă, la Policlinica stomatologică va mai fi amenajată o altă parcare și va fi resistematizat trotuarul, astfel încât să se elimine disconfortul pentru pietoni existent din cauza modului în care se parchează în acest moment.

De asemenea, pe strada Energiei, pe segmentul cuprins între strada Dumitru Mărtinaș și calea de acces la Fabrica de Zahăr, se vor realiza câteva casete în carosabil pentru a permite parcarea autoturismelor, dar și pentru a fi asigurat traficul rutier fluid pe două benzi. În zona Danubiana va mai fi reamenajată platforma gospodărească și se va realiza o parcare pe strada Energiei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0