Se înființează un punct vamal la Roman

Într-un viitor apropiat, la Roman ar putea să funcționeze un punct vamal, într-o clădire a fostului Liceu nr. 1 (foto). Punctul vamal de la Horia a fost desființat în 2011.

 

 

În curând, punctul vamal de la Roman se va reînființa, dacă demersurile prefectului județului se vor finaliza cu succes. George Lazăr, prefectul județului Neamț, a anunțat printr-un comunicat de presă că, la solicitarea primarului municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, a demarat procedurile pentru reînființarea punctului vamal din municipiul Roman, având în vedere permanenta evoluție a rolului vămilor în cadrul lanțului de aprovizionare, de la rolul colector de venituri la rolul de protector al pieței interne și al unor domenii de interes major precum sănătatea publică, protecția consumatorului, mediul și agricultura.

„Ținând cont de solicitările firmelor care derulează operațiuni de import-export din zona Roman și zona «Roman Metropolitan», cât și de avantajele prezentate de piața și poziția geografică a municipiului Roman (situarea de-a lungul drumului european E85, situarea pe magistrala feroviară principală București – Adjud – Suceava, sectoarele industriale bine dezvoltate – confecții textile, fire și fibre sintetice, tricotaje, țevi, obiecte sanitare de ceramică, materiale de construcții -, existența unor firme reprezentative cu capital străin sau mixt – ArcelorMittal Roman, Cersanit, Agrana, Odlo România, Somaco Grup Prefabricate, perspectiva atragerii de investitori în vederea înființării de societăți comerciale în domeniul producției industriale și serviciilor), primarul Laurențiu Dan Leoreanu a solicitat sprijin în vederea identificării soluțiilor pentru reînființarea punctului vamal din municipiul Roman”, se arată în documentul emis de Prefectura Neamț.

În acest sens, prefectul George Lazăr a făcut demersurile necesare la Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale Iași și la Autoritatea Națională a Vămilor pentru reînființarea punctului vamal Roman. Prefectul consideră că problema supusă atenției este pe cale de rezolvare, având asigurări ferme că punctul vamal va fi reînființat.

Punctul vamal de la Horia a fost desființat în anul 2011, când Autoritatea Națioanală a Vămilor a trecut printr-un amplu proces de restructurare. Punctul vamal reînființat ar urma să funcționeze la Roman, într-o clădire a fostului Liceu nr. 1.


COMENTARII

WORDPRESS: 0