Prima paginăSport

Se conturează noua echipă de handbal a Romanului

Dimensiune text

HCM Roman a susținut două partide de verificare, marți seară (7 august) și miercuri dimineață (8 august), în compania echipei SCM Craiova, colegă în Liga Națională feminină de handbal.

 

Formația romașcană, pregătită de Corneliu Bădulescu și Dan Moisii, a terminat învingătoare în ambele meciuri, la diferențe confortabile, componentele sale arătînd poftă de joc și o formă bună, cu aproximativ trei săptămîni înainte de startul campionatului primei ligi. Relațiile de joc sînt deja formate, handbalistele se simt între ele și de aici începe să se întrevadă o echipă cu care Romanul va avea un cuvînt important de spus în viitorul sezon competițional.

La fel ca și în primul meci, cîștigat cu 31-22 (15-11), antrenorii Bădulescu și Moisii au folosit toate cele 16 jucătoare avute la dispoziție și în partida a doua, în care HCM Roman a învins cu 27-21 (16-11). Nu scorul i-a interesat pe cei doi tehnicieni, ci jocul echipei și găsirea a cît mai multe formule de joc. În acest scop, mare parte dintre handbaliste au evoluat, de-a lungul întîlnirilor, pe diferite posturi, atît în faza ofensivă, cît și în cea defensivă. Au început deja să se vadă variantele de echipă în apărare și cele din atac, lucrîndu-se în continuare la căutarea formulelor cele mai bune. În al doilea meci s-a început cu Vișan (portar), Genkova, Stoleru, Marin, Agrigoroaei, Iuganu și Krumova, ultimele două făcînd rocadă pe extrema stîngă, Iuganu în atac și Krumova în cea de apărare, cu cea de a doua mutată pe postul de inter în faza ofensivă. Pînă în minutul 10 scorul a fost strîns, 5-3, după care formația locală a început să se distanțeze, cele mai mari diferențe înregistrate, pînă la pauză, fiind 15-9 și 16-10. Prima modificare în formula de start romașcană, în afară de intrările lui Horobeț pentru executarea aruncărilor de la 7 metri, s-a produs în minutul 13, cînd a fost introdusă Pavăl. Pînă la pauză au mai intrat Horobeț, Gherman și Din. În partea secundă, distanța dintre cele două s-a mărit pînă la 24-16, cea mai mare diferență. Au mai jucat Polocoșer, Goran, Garipova, Matei și Amoagdei, dar au existat și jucătoare, precum Stoleru, care n-au părăsit terenul, sau care au stat foarte puțin pe bancă, dintre cele folosite în prima repriză.

Cel mai important test înaintea începerii campionatului se arată a fi turneul internațional Cupa Roman Vodă Mușat, care va avea loc în 17 și 18 august, la Sala Sporturilor din Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0