Una dintre firmele de recrutare cu experienţă pe piaţa muncii din Roman caută să angajeze, în august şi septembrie, peste 300 de persoane pentru companiile TRW şi Agrana. Chiar dacă în spaţiul public se discută despre lipsa locurilor de muncă, în realitate specialiştii ne spun că nu există un interes. Este drept că multe dintre posturi sunt dedicate persoanelor cu studii minime şi medii, dar un loc de muncă, chiar şi sub calificare, rămâne o sursă sigură de venit până la noi oportunităţi.
TRW vrea să angajeze 200 de operatori maşini de cusut industriale
Conform reprezentanţilor societăţii Group Staffing Company SRL, firmă ce îşi desfăşoară activitatea în zona Romanului din 2010, primul contract pe care l-au avut cu o mare fabrică din industria metalurgică, pentru o perioadă de trei ani, a condus la plasarea a aproximativ 500 persoane în câmpul muncii. Acum, cele mai multe angajări le face TRW, companie care, de trei ani de când şi-a deschis fabrica de la Roman, a oferit peste 1.700 de locuri de muncă. Mai mult, compania a cumpărat halele pe care le închiriase până anul acesta şi intenţionează să se extindă.
„Cu TRW Airbag Systems avem contract din 2014, dată de la care am pus la dispoziţia societăţii, până în prezent, peste 1.500 de persoane. Întrucât fabrica este în dezvoltare şi se întrevede deschiderea de noi linii de producţie, suntem în căutarea a circa 200 persoane în vederea angajării, în perioada august-septembrie, pentru postul de operator maşini de cusut industriale”, a declarat Raluca Văduva, consultant în recrutare la Group Staffing Company SRL.
Aceasta spune că, în ciuda interesului investitorilor de a oferi cât mai multe locuri de muncă, pentru ca, la rândul său, să producă cât mai mult, interesul oamenilor este foarte slab. Nici măcar cei care au terminat liceul şi nu au luat bacalaureatul sau nu vor să urmeze cursurile unei facultăţi nu se arată interesaţi să muncească, deşi li se oferă inclusiv o etapă de pregătire profesională în domeniu.
„Ne-am aşteptat ca agenţia să fie «asaltată» de un număr mult mai mare de noi absolvenţi de licee sau facultăţi, însă lucrul acesta nu prea s-a întâmplat. Doar 10% dintre cei peste 100 de angajaţi din lunile iunie şi iulie au vârste cuprinse între 18-25 de ani. Poate că instituţiile statului ar trebui să facă ceva în acest sens, atâta timp cât sunt locuri vacante la această companie şi doar în ultima instanţă ar trebui să se aleagă varianta şomajului”, consideră Raluca Văduva.
Pe lângă posturile de operatori maşini de cusut industriale, se mai caută şi mecanici întreţinere şi reparaţii maşini de cusut industriale pentru TRW. Compania a şi obţinut, în luna iulie, autorizaţie pentru construirea unor module noi, investiţie estimată la 832.500 de lei.
Agrana se pregăteşte de campanie şi caută muncitori
Firma de recrutare caută angajaţi şi pentru Agrana Roman, care se pregăteşte pentru campania de prelucrare a sfeclei de zahăr din acest an, fiind nevoie de angajarea a circa 130 de persoane.
„Pe lângă posturile de operatori maşini de cusut industriale şi mecanici întreţinere şi reparaţii maşini de cusut industriale pentru TRW, mai angajăm manipulanţi marfă şi mecanici la maşini şi utilaje terasiere pentru Agrana. Ne dorim să ne extindem contractele de colaborare şi cu alte societăţi din zona Romanului şi, chiar, din zona Moldovei, zonă unde practica de contractare de personal pe baze temporare este puţin folosită, comparativ cu zona Ardealului, unde punctele noastre de lucru din Timişoara, Arad, Oradea, Cluj sau Baia Mare au peste 3.000 de angajaţi. Din păcate, nu se cunosc avantajele acestei metode de recrutare, selecţie şi angajare de către societăţile din zona noastră. Poate că şi slaba industrializare să fie un motiv”, a mai precizat Raluca Văduva.
Mulţi dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă – spun cei de la firmele de recrutare – îşi doresc salarii foarte mari din prima lună, deşi companiile le oferă bonusuri – cum ar fi plata orelor suplimentare sau transport gratuit. În acelaşi timp, mirajul străinătăţii pare de preferat pentru mulţi decât salariul minim pe economie, deşi criza economică din cele mai multe state membre ale UE şi numărul mare de refugiaţi din ţări sărace face ca veniturile românilor să nu mai fie la fel de îndestulătoare ca acum zece ani.
Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă se pot adresa firmei de recrutare – Group Staffing Company – pe strada Cuza Vodă, vila 6, apartament 1, vizavi de Poşta Mare, sau pot solicita informaţii suplimentare la numerele de telefon 0729005259 / 0729005273.
Comentarii
Hm.. Pentru un ziar cu pretentii de ,,serios”, un articol nesemnat e…impardonabil ! PS Ce sa mai zic de,,vizavi” ?!
Vă mulțumim pentru comentariu şi pentru interesul manifestat pentru subiect. Precizăm că articolul este documentat, semnat şi asumat de redactorul Claudia Matei, aşa cum apare şi pe site-ul nostru, deasupra spațiului rezervat pentru partenerii noştri de publicitate.
…cât despre „vizavi”, mai citiți.
https://dexonline.ro/definitie/vizavi
Trebuia sa se lege de „pata orelor suplimentare”, nu de vizavi.
Acele bonusuri oferite de companii, plata orelor suplimentare si transport gratuit, una este obligatorie si cealalta de bun-simt.
Cu salariu minim pe economie nu poti trai acceptabil in Romania, mi se pare normal ca lumea sa plece spre ceva mai bine. Natura omului.
„vis-a-vis” provine din limba franceza, insemnand peste drum, fata in fata, asa se scrie corect ,nu vizavi!
Vizavi are o jstorie de circa doua secole in limba romana, avand in vedere faptul ca prima atestare cunoscuta dateaza din anul 1832 si provine din impresionantul dictionar manuscris, Condica limbii romanesti, a lui Iordache Golescu. Pe atunci se scria vis-a vis, exact ca in limba franceza, apoi a fost preferata, pe buna dreptate, varianta vizavi, pentru ca prima ar fi presupus cunoasterea de catre oricare cititor roman a unor reguli de pronuntare inexistente in limba sa, precum si a unor elemente, de asemenea necunoscute in limba romana, care alcatuiesc aceasta constructie lexicala franceza.
Ar trebui sa va dea de gandit faptul ca nu prea se ingramadesc tinerii, eu de 2 ori am depus cv pentru post de ambalator desi am studii si curs operator PC , tot de 2 ori am fost refuzata. In aceasta situatie cine este lipsit de interes ? Eu care am depus de 2 ori cv sau dvs ca m-ati ignorat ?
Va salut!
Am fost la aceasta firma de recrutare in toamna anului 2015,am vorbit cu cineva acolo si am lasat un CV in vederea angajarii mele ( pe o plaja mare de domenii )…intreba-ti-ma cate oferte am primit: niciun telefon! Si se intreaba cineva de ce am lasat familia si am plecat la munca in Anglia?
O zi placuta!
Buna dimineata angajați si persoane de 17 ani?