Se asfaltează mai multe străzi din cartierele Bălcescu și Petru Rareș

Se asfaltează mai multe străzi din cartierele Bălcescu și Petru Rareș

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman intenționează să efectueze mai multe lucrări de reabilitare a unor străzi care, până acum, au fost doar balastate. Este vorba despre străzi din cartierele Bălcescu și Petru Rareș, care nu au fost niciodată asfaltate, iar lucrările ar urma să fie suportate din împrumutul bancar ce urmează a fi contractat de administrația publică locală.

În ceea ce privește cartierul Petru Rareș, aici este în plină desfășurare o investiție privind canalizarea menajeră și pluvială. „După finalizarea acesteia, este necesară reabilitarea străzilor: Nicolae Bălcescu, Izvor și I.L. Caragiale, precum și modernizarea străzilor: Avram Iancu și Fundătura Crișan. Atât prin reabilitare, cât și prin modernizare, pe toate cele cinci străzi va fi realizat un carosabil nou, vor fi construite trotuare noi și va fi asigurată preluarea apelor meteorice. Valoarea relativ mare a investiției impune ca finanțarea ei să fie asigurată prin împrumut bancar”, se arată în expunerea de motive înaintă consilierilor locali cărora li se cere avizul pentru a aproba devizul de lucrări și alocarea banilor din împrumutul bancar. Valoarea devizului general din cadrul acestui proiect este de 2.648.161,82 lei.

În ceea ce privește străzile din cartierul Bălcescu, unde înainte de 1989 era asfaltată doar strada Bogdan Dragoș, autoritățile au început anul trecut lucrările de asfaltare pe patru străzi – Tinosului, Pescarilor, Mărului și Ocniței, iar din împrumutul bancar se dorește a se moderniza alte câteva artere.

„Doar în ultimii 15 ani, într-un timp relativ modest au fost modernizate câteva din străzile acestui cartier. Drept este că în acest cartier preluarea apelor pluviale este foarte greoaie. A fost întocmită o documentație tehnică ce vizează modernizarea practic completă a cartierului. Sunt vizate străzile: Salciei, Prundului, Zebrei și Fundătura Zebrei, Sărata, Zimbrului, Cocorului, Vișinilor, Ciocârliei, Cărămidăriei, Zambilelor, Fundătura Cânepii. În afară de asfaltarea carosabilului, vor fi realizate trotuare. Preluarea apelor pluviale se va face diferit pe fiecare stradă în parte. Pe unele străzi e posibilă preluarea ei în rețeaua de canalizare. Pe majoritatea colectarea apei meteorice se va face prin rigole betonate și dirijarea ei fie spre terenurile agricole care mărginesc cartierul, fie spre puțuri drenante”, se arată în expunerea de motive înaintă consilierilor locali, cărora li se cere avizul pentru a aproba devizul de lucrări și alocarea banilor din împrumutul bancar.  Valoarea devizului general din cadrul acestui proiect este de 10.076.299,66 lei.

Consilierii locali vor dezbate cele două proiecte în ședința de joi, 29 martie, care va începe la ora 13.30, ședința fiind una publică.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0