Se aprobă regulamentul de acordare a tichetelor sociale pentru pensionarii și persoanele cu handicap cu venituri reduse

HomeSocial

Se aprobă regulamentul de acordare a tichetelor sociale pentru pensionarii și persoanele cu handicap cu venituri reduse

 

 

În lipsa bugetului pe 2019, administrația publică locală se grăbește să demareze procedurile pentru ca și anul acesta să fie derulat programul social de acordare de tichete sociale pentru pensionarii și persoanele cu handicap cu venituri reduse. În ședința de Consiliu Local de joi, 21 martie, consilierii vor dezbate regulamentul ce stabilește cine sunt beneficiarii programului și ce condiții trebuie să îndeplinească aceștia pentru a primi tichete sociale.

Conform regulamentului, beneficiază de tichete sociale orice familie în care cel putin un membru este pensionar sau persoană cu handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap care au domiciliul în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depășesc 1.200 lei/lună/membru de familie. În anul anterior, plafonul de venit era stabilit la 700 de lei, însă între timp veniturile cetățenilor au crescut, astfel încât și administrația locală a mărit limita, pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să poată beneficia de acest sprijin. Distribuirea tichetelor sociale este un sprijin material constând în acordarea de două ori pe an de tichete sociale în valoare de 70 de lei, în vederea achiziţionării de alimente de bază şi medicamente.

Tichetele sociale se vor acorda de două ori pe an: în perioada 17.04.2019 – 25.04.2019 și în perioada 02.12.2019 – 20.12.2019. Tichetele sociale acordate în prima tranșă se pot ridica în termen de 30 de zile calendaristice de la data distribuirii acestora, iar cele acordate în a doua tranșă – până la sfârșitul anului calendaristic.

Dosarul cu actele doveditoare trebuie depus la Direcția de Asistență Socială Roman în perioada 25.03.2019 – 10.04.2019 pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest sprijin pentru prima tranșă, care se acordă în preajma sărbătorilor de Paște sau în perioada 04.11.2019 – 22.11.2019 pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest ajutor pentru a doua tranșă, în preajma sărbătorilor de Crăciun.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0