Prima paginăNeamt

Se anunță vice nou la Consiliul Județean Neamț

Dimensiune text

Actualul vice, Emilia Arcan, s-a arătat interesat de șefia Spitalului Județean de Urgență. Viitorul vicepreședinte ar putea fi Dan Vasile Constantin.

 

Foto: Emilia Arcan și Dan Vasile Constantin 

 

În câteva săptămâni, structura Consiliului Județean (CJ) Neamț s-ar putea modifica din nou. Actualul vicepreședinte al CJ Neamț, Emilia Arcan, are timp până pe 10 aprilie să se decidă dacă vrea să participe la concursul pentru șefia Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț. Dacă aceasta va decide să participe la concurs și va deveni directorul SJU Neamț, viitorul vicepreședinte al CJ Neamț va fi Dan Vasile Constantin.

Actualul vicepreședinte susține că nu s-a decis, deocamdată, cu privire la candidatura sa pentru șefia SJU Neamț.
„Am cerut documentele, dar nu m-am decis. Studiez, meditez, mă informez. Am timp să iau o hotărâre, iar când o voi face, voi anunța pe toată lumea”, a afirmat Emilia Arcan.

Despre această posibilă schimbare, președintele CJ Neamț nu a vrut să spună decât că va respecta legea.
„La Spitalul Județean va fi un concurs și nu știu cine va câștiga. Nu mă pot ante-pronunța, fiindcă s-ar presupune că este vorba despre ceva măsluit. Aștept să văd cine se va înscrie la concurs și cine va câștiga. Dacă domnul Constantin va fi vicepreședinte al Consiliului Județean, vom avea o colaborare fără probleme, în condițiile respectării legii. Știu că dumnealui are o problemă cu o incompatibilitate, dar ce va stabili ANI (Agenția Națională de Integritate) și legea, noi va trebui să respectăm cu sfințenie”, a afirmat Culiță Tărâță.

Dan Vasile Constantin, consilier județean din partea PSD, a fost găsit prima dată incompatibil în 2006, pe vremea când era președinte al CJ Neamț și avea și calitatea de administrator la o societate comercială. A doua oară s-a aflat într-o situație similară în 2012, când a fost prefect al județului pentru doar câteva zile, fiindcă avea și calitatea de candidat la o funcție în Consiliul Județean pe listele USL. Acum se pare că se află într-o nouă situație de incompatibilitate, la care ANI trebuie să ofere un răspuns.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • fghr 8 ani

    Zici ca toti sunt nascuti in functii de conducere… vorbele doamnei Arcan sunt pline de talc…de pe un scaun pe altul pentru propasirea neamului romanesc..

  • fghr 8 ani

    Asteptam cu sufletul la gura momentul in care doamna Arcan ne va anunta ce a decis sa faca…. oricum ar fi va fi tot sefa asta se subintelege…