HomeActualitate

Scumpirea RCA-ului, fără efect asupra tinerilor

Preţurile RCA-urilor au explodat pentru tinerii şoferi, în special, de la începutul acestui an. Motivul este acela că, potrivit unei analize a daunelor provocate în accidentele de circulaţie, tinerii sunt, în majoritatea cazurilor, cei care provoacă astfel de accidente. Ca urmare a acestei analize, s-a ajuns la concluzia că o mărire a RCA-urilor ar duce la redisciplinarea tinerilor şi la diminuarea accidentelor de circulaţie. În acest sens, RCA-ul s-a scumpit pe criterii de vârstă: tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 şi 25 de ani plătesc un RCA foarte scump, cei între 25 şi 30 de ani plătesc un RCA scump, iar cei peste 30 de ani plătesc un RCA accesibil. O persoană născută în anul 1987 (27 de ani) plăteşte în jur de 400 lei pentru jumătate de an, iar o persoană născută în anul 1967 (47 de ani), plăteşte în jur de 250 lei pe un an. Diferenţa între sumele plătite în funcţie de vârstă este uriaşă. Scumpirea RCA-ului se ridică undeva la 30-40%, comparativ cu perioada anterioară.

„În ultima perioadă, se poate spune că nu au mai fost atât de multe accidente, însă diferenţa faţă de perioada de dinaintea scumpirii este aproape insesizabilă”, a spus un agent de asigurări din Roman.

Însă tinerii nu sunt foarte speriaţi de această scumpire, deoarece ei îşi pot înscrie maşinile pe numele unuia dintre părinţi sau frate mai mare, astfel încât să poată plăti un RCA mai ieftin, echivalent vârstei de peste 30 de ani. „Nu cred că această scumpire a RCA-ului va avea efecte în rândul tinerilor, deoarece tinerii vor face acte de vânzare-cumpărare pentru maşină cu unul dintre părinţi, vor plăti un RCA mai mic şi vor conduce tot ei maşina. Maşinile nu vor mai fi înmatriculate pe persoane tinere”, a declarat acelaşi agent de asigurări.

Comentarii

WORDPRESS: 0