Prima paginăActualitate

Scrisoare pentru elevi şi părinţi de la IPJ Neamţ

Dimensiune text

Având în vedere că vacanţa de iarnă este în prag şi pentru a nu trece prin anumite situaţii ce ar putea să vă afecteze sănătatea ori viaţa, ar fi bine să citiţi şi să respectaţi sfaturile şi recomandările pe care vi le dăm, cu toată dragostea şi grija noastră, noi, cei ce suntem îmbrăcaţi în haină albastră şi care veghem zi de zi asupra voastră, alături de părinţi, profesori şi prieteni. 

Sfaturi pentru copii

Când sunteţi singuri, este bine să nu purtaţi cheia de la intrarea în locuinţă la vedere şi nici să o ascundeţi în locuri unde ar putea fi găsită uşor de răufăcători, care, astfel, pot intra în locuinţa voastră.

Niciodată nu deschideţi uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri, uşa trebuind să fie încuiată şi asigurată cu lanţul de siguranţă.

Deci, spuneţi părinţilor voştri să vă asigure locuinţa prin orice mijloace pentru ca voi să fiţi în siguranţă, iar vizorul apartamentului vostru să fie la înălţimea voastră, pentru a putea vedea cine este la uşă.

Traversaţi strada numai pe la semafor sau pe la trecerea de pietoni, fără să alergaţi, dar în pas vioi.

Nu faceţi derdeluşul în apropierea străzilor.

Nu vă plimbaţi cu săniuţele pe stradă şi nu faceţi manevre bruşte ca să dezechilibreze sau să răsturnați săniuţa, mai ales dacă vă aflaţi lângă partea carosabilă.

Nu vă jucaţi decât în locuri special amenajate şi cât mai departe de străzile pe care circulă maşini.

Atenţie când aruncaţi cu bulgări! Este posibil ca cel vizat să se ferească, să alunece sau să ajungă în strada pe care circulă maşini.

Sfaturi pentru părinţi

Reamintiţi permanent copiilor să traverseze numai pe la semafor sau pe la trecerea de pietoni şi, eventual, să aştepte ca să treacă strada cu alte persoane.

Asiguraţi-vă că ştiţi care este locul de joacă al copilului şi ce preocupări are.

Reamintiţi copiilor, ori de câte ori pleacă de acasă, să aibă grijă să nu alunece pe gheaţă, să nu se îmbrâncească cu alţi copii. Atrageţi-le atenţia că o glumă proastă se poate sfârşi, uneori, tragic.

Explicaţi-le copiilor de ce iarna, uneori, poate să nu fie chiar prietenoasă cu copiii.

Fiţi mereu un bun exemplu pentru copilul dumneavoastră, atunci când circulaţi pe stradă.

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ

COMENTARII

WORDPRESS: 0