Prima paginăCultural

„Scrisoare din Basarabia” citită la „Danubiana”

Dimensiune text

Pe 27 martie, la Colegiul Tehnic „Danubiana” a avut loc un simpozion dedicat împlinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

 

 

Manifestarea, intitulată „Scrisoare din Basarabia”, a fost organizată de elevii basarabeni sub coordonarea profesoarei Cristina Păun.
Ne aflăm, astăzi, în fața unui moment important pentru istoria noastră comună. Cu 94 de ani în urmă, la 27 martie 1918, cei mai curajoși și mai responsabili politicieni pe care i-a avut Basarabia au votat democratic, în organul legiuitor Sfatul }ării, cel mai măreț act politic al Basarabiei – actul unirii Basarabiei cu patria mamă, România, declanșînd marea unire a întregului neam românesc. Pentru a marca acest moment, noi ne-am invitat colegii de dincoace de Prut la o călătorie virtuală și artistică prin țara noastră dragă. Ne bucurăm că am avut ocazia de a le prezenta colegilor cîteva din valorile și tradițiile noastre„, a spus Adriana Suruceanu, elevă la Colegiul Tehnic „Danubiana”, nepoată a celebrului cîntăreaț moldovean Ion Suruceanu.

Activitățile au cuprins prezentări privind istoria Basarabiei, imagini ale unor importante obiective culturale și turistice de dincolo de Prut, o rememorare a celebrelor poduri de flori, precum și un spectacol de cîntece și poezie inspirat din creația marelui poet Grigore Vieru. „Ne-am dorit să subliniem importanța și dimensiunile istorice ale destinului Basarabiei în contextul zilei de 27 martie și, în același timp, să oferim o mică sărbătoare elevilor noștri din Republica Moldova„, a spus profesoara Cristina Avădănii, director la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

În colegiul romașcan învață zece elevi basarabeni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0