HomeSocialEducatie

Şcolile rurale din Neamţ primesc 38 de microbuze şcolare

Mijloacele de transport destinate elevilor sunt repartizate în două etape. Din zona Roman, vor primi microbuze şcolare comunele Boghicea, Cordun, Dulceşti şi Trifeşti.

Reprezentanţii Guvernului au dat curs solicitărilor venite din judeţul Neamţ şi trimit 38 de microbuze şcolare noi pentru transportul elevilor din zona rurală. Mijloacele de transport, cu o capacitate de 16 locuri, sunt repartizate în două etape: 16 se primesc în perioada iulie – septembrie şi 22 vor ajunge în perioada octombrie – decembrie.

În prima etapă, în zona Roman, vor fi distribuite microbuze şcolare în comunele Boghicea, Cordun, Dulceşti şi Trifeşti. „Ne bucură faptul că unităţile şcolare din zona rurală vor primi mijloacele de transport solicitate. Este o şansă la educaţie pentru sute de copii din localităţile rurale. Cererea de microbuze pentru elevii din judeţul Neamţ, înaintată Ministerului Educaţiei Naţionale, a fost de 39 de microbuze. Singura cerere considerată neeligibilă de minister a fost cea din Târgu Neamţ, motivându-se că unitatea şcolară solicitantă nu este îndreptăţită să primească deoarece se află situată în zonă urbană”, a precizat profesoara Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ.

În comuna Boghicea, de exemplu, demersurile pentru repartizarea unui microbuz școlar durează de mai bine de cinci ani. „Şcoala Gimnazială s-a aflat ani la rândul pe o listă de așteptare la Ministerul Educației Naţionale pentru repartizarea unui microbuz școlar. În lipsa acestuia a trebuit să găsim o soluție avantajoasă, dar sigură, pentru a aduce copiii la școală. În aceste condiţii, Consiliul Local a fost nevoit să încheie contracte de prestări servicii cu operatorul de transport rutier care străbate zona, pentru a aduce copiii la şcoală. În motivația cererii unui mijloc de transport am adus argumente ce țin de distanța mare dintre sate și școala de centru, de mai bine de 10 kilometri dus-întors. Microbuzul şcolar este necesar deoarece mai bine de 30 de elevi trebuie să ajungă zilnic din satele Nistria şi Căuşeni la şcolile gimnaziale din localităţile Boghicea şi Slobozia”, a declarat profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Ceremonia de predare a primelor o sută de microbuze şcolare destinate elevilor din satele ţării va avea loc miercuri, 23 iulie, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 10.00.

Prefectura Neamţ a delegat să participe la festivitate primarii Eugen Mihai (comuna Boghicea) şi Constantin Matasă (comuna Grumăzeşti).

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • DRAGOS 8 ani ago

    Felicitari domnului Primar Matasa de la Grumazesti pt tot ce face pt locuitori de acolo si copiilor din comuna.