Școlile din Roman, în scenariul roșu și din 29 martie. Cum vor funcționa celelalte școli din județ

HomeSocial

Școlile din Roman, în scenariul roșu și din 29 martie. Cum vor funcționa celelalte școli din județ

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat vineri, 26 martie, noua modificare a scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, pentru săptămâna viitoare. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Pentru municipiul Roman, școlile vor fi de luni, 29 martie, pentru a treia săptămână, în scenariul 3 (roșu). Conform noului Ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.459 din 6 martie (ce modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2), de luni, 29 martie, în unitățile de învățământ din Roman vor veni la școală: toți preșcolarii și elevii din învățământul primar; jumătate dintre elevii din anii terminali de la gimnaziu (clasa a VIII-a), de la licee (clasele a XII-a și a XIII-a) și de la școlile profesionale și postliceale; ceilalți elevi vor desfășura cursurile în regim online.

Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit din 11 martie valoarea de 3 la 1.000 de locuitori – fiind vineri, 26 martie, de 4,28/1.000.

Pentru celelalte localități din județul Neamț, dacă în această săptămână au fost 149 de unități de învățământ pe „scenariul verde”, cu toți elevii așteptați în bănci, numărul acestora scade, de luni, 29 martie, la 118, în timp ce numărul unităților în „scenariul roșu” din județ rămâne de 46 și în această săptămână.

Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 29 martie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă în forma pdf disponibilă și la acest link):

 

anexa26mar

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0