Prima paginăSocial

Școlile din Roman, în scenariul roșu din 15 martie. Cum vor funcționa celelalte școli din județ

Școlile din Roman, în scenariul roșu din 15 martie. Cum vor funcționa celelalte școli din județ

Dimensiune text

Prefectura Neamț a anunțat vineri, 12 martie, modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, de săptămâna viitoare. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Pentru municipiul Roman, școlile vor fi de luni, 15 martie, în scenariul 3 (roșu). Conform noului Ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.459 din 6 martie (ce modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2), de luni, 15 martie, în unitățile de învățământ din Roman vor veni la școală: toți preșcolarii și elevii din învățământul primar; jumătate dintre elevii din anii terminali de la gimnaziu (clasa a VIII-a), de la licee (clasele a XII-a și a XIII-a) și de la școlile profesionale și postliceale; ceilalți elevi vor desfășura cursurile în regim online.

Citește și:   Începe asfaltarea pe drumurile județene Horia - Ion Creangă și Ion Creangă - Icușești - limita cu județul Bacău

Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit joi valoarea de 3 la 1.000 de locuitori – fiind vineri de 3,35/1.000.

Pentru celelalte localități din județul Neamț, dacă în această săptămână au fost 178 de unități de învățământ pe „scenariul verde”, cu toți elevii așteptați în bănci, numărul acestora scade, de luni, 15 martie, la 154, în timp ce numărul unităților în „scenariul roșu” din județ va crește de la opt, în această săptămână, la 42. Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 15 martie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (listă în forma pdf disponibilă și la acest link):

 

anexa12mar

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Corina 6 luni

  ′′ Doar o mască.
  Doar 1,5 de metri.
  Doar pentru două săptămâni.
  Doar barurile.
  Doar restaurantele.
  Doar concertele.
  Doar o petrecere.
  Doar pana scade numarul persoanelor infectate.
  Doar pentru a reduce supraîncărcarea spitalelor.
  Doar câteva săptămâni.
  Doar pana la vaccinare.
  Doar o brățară de urmărire.
  Doar o aplicație.
  Doar un sistem de recunoaștere facială.
  Doar ca oamenii să știe că sunt în siguranță lângă tine.
  Doar ca să știe cu cine ieși.
  Încă câteva luni.
  Doar puțină cenzură.
  Doar libertatea ta care dispare zi de zi și nici măcar nu observi.
  Doar viața ta, doar viața copiilor tăi.
  .
  .
  Trist…. ′′ doar o mască ′′
  Perseverență!
  Suflete tăcute…