Prima paginăEducatie

Școlile din Miron Costin şi Buruieneşti au nevoie de fonduri

Dimensiune text

Administraţiile publice locale din mediul rural nu au bani pentru reabilitarea şcolilor. Schimbarea acoperişului şi realizarea izolaţiei termice sunt lucrări pe care primăriile din două comune de lângă Roman sunt nevoite să le amâne.

 

„Școala Gimnazială din localitatea Miron Costin este nouă, construită cu sprijinul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, în urmă cu şase ani. Acoperişul clădirii nu a rezistat intemperiilor. Iarna se produc infiltraţii în tavan. Este o lucrare urgentă, dar, pentru moment, nu o putem realiza”, a precizat Octavian Vasile Duminică, primarul comunei Trifeşti.

Nici izolaţia termică a unui corp de clădire din curtea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Pătraşcu” din localitatea Buruieneşti, comuna Doljeşti, nu poate fi realizată în acest an. „Avem o clădire a şcolii care trebuie reabilitată termic. Totodată, vrem să o dotăm cu mobilier şi calculatoare. Din calculele noastre reiese că suma de care avem nevoie se ridică la 400.000 de lei. Este o sumă mult prea mare pentru bugetul local. De aceea, ne gândim să întocmim un proiect cu finanţare europeană”, a precizat Iosif Șoican, primarul comunei Doljeşti.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0