Școala de Vară „Sf. Nectarie – prietenul copiilor”, la Parohia Cotu Vameș

HomeSocial

Școala de Vară „Sf. Nectarie – prietenul copiilor”, la Parohia Cotu Vameș

 

În perioada 31 iulie – 4 august, la Parohia Cotu Vameș din Protopopiatul Roman, s-a desfășurat școala de vară „Sf. Nectarie – prietenul copiilor”.

Activitățile școlii de vară au fost coordonate de cei doi preoți slujitori în această parohie, Sînică Palade și Vasile Iancu, care au fost sprijiniți în demersul lor de trei colaboratoare: Gabriela Ioniță, actriță în cadrul Fundației So.Si.Se.Sa – București, Cătălina Bostan, președinte al Asociației Gong din Roman, și de directorul Școlii „Otilia Cazimir” din Cotu Vameș, Maria Palade, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Școala de vară „Sf. Nectarie-prietenul copiilor” a avut un program divers și bogat, desfășurându-se la Biserica „Înălțarea Domnului”, la școala din sat sau pe terenul de sport al comunei Horia. Astfel, în fiecare zi programul a cuprins ateliere de creație, jocuri sportive (tenis, șah, fotbal, badminton etc.) și alte  jocuri în aer liber.

Foarte impresionați au fost participanții de seara românească cu mâncăruri tradiționale și de focul de tabără de luni seară, de tehnica turcească a pictării pe apă sau de activitatea demonstrativă de acordare a primului ajutor, prezentată de Adina Iancu, profesor de biologie  în cadrul Colegiului Național „Roman-Vodă” din Roman.

După ce în fiecare seară copiii au învățat să bată toaca, vineri, părintele profesor Vlad Samoilă, de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman, împreună cu preoții coordonatori, a jurizat un concurs de toacă. Tot vineri seara, cu implicarea Primăriei și a Poliției Horia, s-a desfășurat concursul de biciclete și de alergare pe grupe de vârstă, fete și băieți.

La sfârșit, copiii au fost premiați cu diplome și medalii din partea Fundației So.Si.Se.Sa – București și a Asociației Gong, precum și din partea parohiei organizatoare, pentru activitățile în care au fost implicați.

„Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate, mulțumim copiilor participanți, părinților, colaboratorilor și tuturor celor ce ne-au susținut. Sperăm ca activitățile desfășurate în cadrul acestei întâlniri să aducă o rază de bucurie în sufletele tinerilor care au participat cu atâta entuziasm în cele cinci zile cât a durat școala de vară”, a menționat părintele Sînică Palade.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0