Școală de vară pentru primarii PNL. Primarul Leoreanu este profesor

HomePolitica

Școală de vară pentru primarii PNL. Primarul Leoreanu este profesor

 

primar Leoreanu LaurentiuDupă două mandate de primar, edilul Romanului spune că îşi doreşte, la nivelul PNL, să organizeze o şcoală de vară pentru omologii săi din Neamţ. Primarul Laurenţiu Leoreanu s-a plâns de nepriceperea multora dintre cei care ne conduc destinele, de la capitală, şi de birocraţia excesivă şi crede că poate împărtăşi din experienţa sa.

„La nivel de PNL, vom organiza o şcoală cu primarii noştri. Nu avem o predictibilitate, din păcate. Nu vreau să cert sau să acuz pe cineva, dar suntem o ţară ce nu ne permitem să ne jucăm. Am observat o lipsă de profesionalism şi de seriozitate. Nu avem oameni competenţi. În România, principalul pericol nu este corupţia, ci incompetenţa şi prostia. Punem oameni numiţi politic, pentru că au fost alături de noi în nu ştiu ce moment, şi ei abia ştiu să-şi numere degetele de la o mână. Suntem la început de mandat, iar Ministerul Afacerilor şi Internelor şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici ar fi trebuit să organizeze anumite cursuri pentru aleşi, pentru primari şi consilieri. Sunt oameni care nu au avut nicio treabă cu administraţia publică locală. Eu mi-am propus, la nivelul PNL, să organizez o şcoală de vară cu primarii noştri. Voi sta de vorbă cu ei şi le voi da ceva din experienţa mea, cât o am eu. Eu mi-am dovedit nivelul prin experienţă şi învăţătură. Am fost la cursuri pe mai multe domenii. Trebuie să profesionalizăm clasa aleşilor din administraţie, o să avem o mare problemă. Oamenii competenţi nu vin în politică şi e păcat, iar pe cei care sunt nu-i şcolim. Atunci, ce performanţă în administraţie ne dorim?”, a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Anul trecut, conform CV-ului, edilul a obţinut o diplomă de absolvire a cursului în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, în 2014 a absolvit cursul de perfecţionare „Politică externă şi diplomaţie” şi în 2013 a obţinut Certificat de absolvire oferit de Comisia Europeană, DG REGIO, pentru programul pilot „Erasmus pentru aleşi locali şi regionali”. În total, primarul Romanului are în jur de 12 pagini de cursuri şi competenţe absolvite de-a lungul carierei de profesor şi primar.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Poate macar in al 12-lea ceas va ganditi sa puneti accent pe vointa si dreptul omului de a munci si manca o paine deoarece nu este corect ca unii sa manance 2 paini ( pensie +salariu ) in timp ce altul nu mananca nici o felie. Va doresc SUCCES domnule profesor primar leOReaNU.