Prima paginăReligie

Școala de vară la Biserica Albă din Roman

Școala de vară la Biserica Albă din Roman

Dimensiune text

 

În perioada 12 – 16 august, la Biserica „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” din Roman s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Școlii de vară „Copilărie sub acoperământul aripilor Sfinților Arhangheli”. Parteneri ai acestui proiect dedicat tinerilor au fost Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, voluntarii din ATOR Roman, Detașamentul de Pompieri Roman din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Petrodava – Neamț, Fundația „Episcop Melchisedec” Roman.

Zilnic, activitățile din cadrul acestui proiect s-au desfășurat între orele 8.30 – 13.00 sub directa supraveghere a voluntarilor și coordonarea personalului calificat. Pe tot parcursul activității, cei 40 de copii beneficiari au participat la diverse ateliere de lucru, au primit apă și sucuri, precum și o masă caldă. Programul Școlii de vară a mai inclus vizite la Catedrala Arhiepiscopală din Roman – cu participarea la Sfânta Liturghie, vizitarea Brutăriei Bethleem, a Fabricii de lumânări „Sf. Fotini” și a Atelierului de croitorie „Cămașa lui Hristos” – la Fundația „Episcop Melchisedec” și la Detașamentul de Pompieri Roman.

În ultima zi, copiii au vizitat muzeul etnografic Casa Vladicăi din Stănița – casa părintească a IPS Ioachim. „În cadrul acestei ultime întâlniri, copiii au participat la activități educaționale în cadrul cărora le-au fost prezentate aspecte din satul tradițional străvechi, în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, al profesorilor și al primarilor gospodari). La final, copiii au așternut însemnări în Cartea de onoare aflată în interiorul acestui imobil, apoi au fost răsplătiți cu diplome și felicitări de către organizatori pentru efortul și implicare depuse în cadrul cursurilor și și-au manifestat dorința de a participa și la cea de-a treia ediție a școlii de vară. Mulțumim pe această cale tuturor participanților, părinților copiilor, tinerilor voluntari și tuturor celor care au fost alături de noi”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0