Prima paginăEducatie

Şcoala de vară „Google for Education”, la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Reprezentanţii Google s-au întâlnit cu elevii pentru a-i aduce mai aproape de noile tehnologii.

google 02Reprezentanţii companiei Google au revenit la Roman. Aceştia organizează, până pe 28 august, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (CNRV), Şcoala de vară intitulată „Google for Education”. „Este a doua vizită la Roman. După cum am promis data trecută, am «înfiat» Colegiul Naţional «Roman-Vodă». M-am întors să-i ajut în continuare pe elevii romaşcani, să-i învăţ câte ceva din ceea ce fac eu. Copiii sunt minunaţi şi au venit în număr mare la cursuri. Am început pe 24 august şi vom rămâne până pe 28. Facem cursuri de patru ore, în care prezint copiilor reţelele de calculatoare şi cum funcţionează acestea. Sunt multe cariere care pleacă de la acest curs. O să le fac o prezentare în acest sens vineri. Pot deveni ingineri de reţea, ingineri care instalează echipamentele, designeri, specialişti în multe alte ramuri de activitate din networking. Încerc să adun cât mai mulţi colegi din Google, din diferite domenii de activitate, şi să vin cu ei la Roman în luna noiembrie, pentru a le prezenta copiilor oportunităţile pe care le oferă dacă aleg să urmeze o carieră în acest domeniu”, a spus Mihaela Paraschivu, network engineer la Google Ireland.

google 03La aceste cursuri s-au înscris 45 de elevi de liceu, dar şi elevi de la clasele a VI-a şi a VII-a, interesaţi de acest domeniu. „Este o ocazie pentru elevi să înveţe lucruri noi, să stea de vorbă cu cei care au reuşit în acest domeniu. Aceste experienţe îi pot ajuta în alegerea viitoarei cariere”, a spus profesorul de informatică Florin Moldovanu, cadru didactic al Colegiul Naţional „Roman-Vodă”.

Întâlnirea are loc ca urmare a parteneriatului încheiat între Google şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cu scopul facilitării accesului elevilor şi profesorilor români la noile tehnologii, contribuind, astfel, la creşterea calităţii actului de învăţare.

Trainer-ul elevilor romanvodişti, Mihaela Paraschivu, este absolventă a bătrânului liceu romaşcan. A terminat Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Iaşi şi lucrează la Google Ireland. Mihaela a introdus liceul în programul „Google for Education”, făcând posibile aceste întâlniri, din care elevii romaşcani pot învăţa lucruri noi şi alege, mai târziu, o carieră în domeniu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0