Home

SCM Petrotub Roman caută revanșa la Moinești

SCM Petrotub Roman va juca vineri, 15 martie, cu CSM Moinești, în deplasare. Meciul va începe la ora 15 și face parte din etapa a 15-a a campionatului de fotbal al Ligii a treia. În tur, moineștenii au câștigat la Roman cu 3-2.

 

 

SCM Petrotub Roman începe o serie de trei jocuri consecutive în deplasare. Primul deintre acestea va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 15, cu CSM Moinești, fostă lideră în seria I a Ligii a treia, acum ocupantă a locului al treilea. Partida este una din etapa a 15-a și se dorește a fi, pentru gruparea romașcană, una care să constituie o treaptă urcată cu folos către formarea și consolidarea unei echipe cu pretenții la promovare în liga secundă. SCM Petrotub a început returul, în 8 martie, cu o victorie pe teren propriu, 2-0 cu CSM Pașcani, obținută în ultimul sfert de oră al partidei. A fost un start mai timid, din punct de vedere al jocului, dar bun, prin prisma rezultatului.

 

2-3 în tur, pe stadionul Moldova din Roman

 

Unul dintre cele mai importante meciuri ale SCM Petrotub Roman în acest campionat este cel cu CSM Moinești. Cele două echipe sunt despărțite acum, în clasament, de trei puncte, cu Romanul pe poziția a cincea. Situația putea fi inversă, dacă SCM Petrotub ar fi câștigat meciul tur. Au învins moineștenii, nou-promovați în „C”, cu 3-2, după un joc frumos, pe care l-au controlat.

Înaintea acelui meci, antrenorul-jucător al CSM Moinești, Sorin Trofin, consiliat atunci de Gheorghe Poenaru, actualul antrenor al SCM Petrorub Roman, declara: „Sînt sigur că vom cîștiga la Roman. Cunosc bine echipa celor din Roman și spun cu toată convingerea că vom face o figură frumoasă. Am hotărît să joc mai retras în fața fundașilor centrali, pentru a da siguranță defensivei și să-i las pe băieți să-și facă treaba în atac, pentru că au arătat că pot. Darie și Tismănaru sunt atacanți și dau goluri”.

Ghinionul a lovit echipa romașcană înainte de începerea meciului. Fundașul central Ghidarcia s-a accidentat la încălzire. Mai lucizi și mai hotărîți, moineștenii au preluat inițiativa la scurt timp după startul partidei. Darie a deschis scorul în minutul 20 (0-1), iar Mădălin Popa, căpitanul echipe romașcane, a adus egalarea înainte de pauză. În minutul 68 s-a acordat penalty pentru oaspeți, concretizat prin golul lui Trofin. Puțin mai târziu, Tismănaru a majorat avantajul, 1-3, iar Darie a ratat o ocazie uriașă în minutul 87. În ultimul minut al meciului, Vlaicu, cel care făcuse henț la faza premergătoare penalty-ului, a redus din handicap, 2-3.

 

„Ne-am propus să câștigăm”

 

Gheorghe Poenaru a fost „moineștean” în meciul tur. Dar a stat în tribună, nu pe banca tehnică. Acum este antrenor la SCM Petrotub și vrea victorie pentru această echipă: „Ne-am propus să câștigăm. Să vedem dacă se va putea. Ne-am pregătit bine și moralul echipei este ridicat înaintea meciului cu revelația turului. Avem de luat o revanșă, dar să avem și noroc. Să vedem cum va fi și terenul. Se schimbă vremea, s-au anunțat precipitații. În principiu, vom folosi aceeași echipă ca în meciul de săptămâna trecută, cu Pașcaniul. Pot apărea mici modificări. În ce privește Moineștiul, mă leagă multe de el. Am fost șapte ani și jumătate antrenor acolo și mă duc cu drag. Am prieteni mulți acolo. Mă interesează, acum, punctele, care să fie obținute de SCM în urma unui joc bun, pe măsura muncii noastre. Trebuie să creștem de la meci la meci. Echipa este motivată să câștige”.

Din lotul romașcan care va face în ziua meciului deplasarea la Moinești vor lipsi Marin, Sofronie și Petrila, accidentați. Fotbaliștii de la SCM au intrat în cantonament joi, 14 martie, zi în care au efectuat și antrenamentul final premergător partidei.

 

Etapa a 15-a

 

Programul etapei a 15-a mai cuprinde jocurile: Știința Miroslava – Sport Club Bacău, Bucovina Rădăuți – Ceahlăul II Piatra Neamț, FCM Dorohoi – Sporting Suceava. Vor sta Aerostar Bacău, Oțelul II Galați și CSM Pașcani. Young Stars Panciu s-a retras din campionat înainte de începerea returului.

 

Clasament

 

1 SC Bacău           12      9        1        2        30-15         28
2 Dorohoi             12      7        1        4        23-12         22
3 Moinești            12      6        4        2        31-25         22
4 Pașcani              12      6        2        4        10-7           20
5 Roman               12      6        1        5        19-14          19
6 Oțelul II             12      5        4        3        15-11          19
7 Rădăuți              12      6        0        6        13-20         18
8 Suceava              11      5        2        4        13-10          17
9 Aerostar             12      3        2        7        10-20         11
10 Panciu              12      3        1        8        6-21            10
11 Miroslava         11       2        3        6        11-16          9
12 Ceahlăul          12       2        1        9        10-20          7

Comentarii

WORDPRESS: 0