Prima paginăSport

SCM Petrotub, alergică la terenul sintetic

Dimensiune text

Ceahlăul II Piatra Neamț SCM Petrotub Roman 4-1 (3-1). Echipa romașcană a suferit o înfrângere severă, prima de la începutul campionatului, în urma căreia a coborât pe poziția a patra,  după ce cochetase cu ideea de a deveni lideră.

 

Ceea ce se dorea a fi o partidă cu happy-end, în urma căreia SCM Petrotub să urce pe primul loc al clasamentului, s-a dovedit a fi un fiasco pentru formația pregătită de Valentin Avădanei. Este vorba despre meciul Ceahlăul II Piatra Neamț – SCM Petrotub Roman, din etapa a noua a ligii a treia de fotbal, seria I, încheiat cu un neverosimil și foarte sever scor, 4-1 (3-1) pentru gazde.

O victorie la două goluri a echipei romașcane, dorită înainte de partidă, ar fi fost suficientă pentru ca aceasta să se așeze în fotoliul de lideră, întrucât Știința Miroslava a pierdut meciul de la Pașcani. Nu numai că nu a fost așa, ci tocmai pe dos. Terenul sintetic de la Piatra Neamț, pe care joacă de obicei partidele de verificare când vremea este neprielnică, în special iarna, nu le-a mai priit de această dată fotbaliștilor romașcani, depășiți net de mai slab cotații lor colegi de grupă. În campionatul trecut au ieșit mai bine cei din Piatra Neamț: SCM Petrotub – Ceahlăul II 1-0 și 1-3.

De această dată, corecția a fost și mai severă, în minutul 14 gazdele având deja trei goluri înscrise! Scorul a fost deschis în minutul 9 de Ștefănescu, la o gafă în defensiva romașcană. Se părea că lucrurile reintră în normal de vreme ce, după numai două minute, oaspeții au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, transformată de Sofroni, 1-1. N-a fost așa, Gazdele au revenit imediat în ofensevă și au punctat din nou prin Ștefănescu (minutul 13), iar apoi au pus sare pe rana proaspătă a romașcanilor prin golul lui Hasani, din minutul 14, 3-1. Grație avantajului dobândit lejer, cei de la Ceahlăul II au făcut pasul înapoi, grupându-se în apărare și evoluând aproape fără greșeală, mizând însă și pe contratac, atunci când s-a ivit oportunitatea. Oaspeții au jucat fără clarviziune, dar puteau să reducă din handicap când portarul Jicha era să-și scape mingea în plasă, după un șut de la distanță. Jocul a continuat în a doua sa parte în aceeași notă, a unei dominări sterile a oaspeților. Totuși, cei care au înscris încă o dată au fost tot gazdele, prin Crăciunescu, în minutul 75, stabilind, astfel, și scorul final, 4-1.

fotbal 1A fost prima înfrângere, una clar nescontată, a SCM Petrotub Roman în acest campionat care, până în această etapă a noua, era singura neâvinsă în seria A. Rezultatul a avut și consecințe în privința poziției în clasament a echipei pregătită de Valentin Avădanei și Iosif Susanu, aceasta coborând pe poziția a patra.

Au intrat pe teren, pentru SCM Petrotub Roman, din primul minut: Dornescu – Vlaicu, Ghidarcia, Carnariu, Stahie – Ciobanu, Petrila – Țapu, Popa, Sofroni – Harbuzaru. Au mai fost folosiți Pătrașcu, Mateiuc, Talpalariu și Alexandru.

“Ce ar mai putea fi de spus după un asemenea rezultat? A fost un meci slab al nostru, luat prea în ușor. Jucătorii noștri și-au închipuit că vor câștiga fără probleme cu Ceahlăul II. S-au văzut prea devreme pe locul I, înainte să mai și muncească pentru acest lucru. Calculele de acasă nu s-au mai potrivit cu cele din târg. Ceahlăul II, având în componență și fotbaliști de la prima echipă, a fost mult mai motivată decât noi și decât ne așteptam. De asemenea, spre deosebire de alte meciuri disputate în deplasare, în care, de obicei, ne cream destule ocazii de a înscrie, de această dată am avut foarte puține oportunități, două sau maximum trei. Golurile le-am primit foarte ușor, din cauza unor greșeli personale. Astfel se face că ei aveau 3-1 în minutul 14. Pe de altă parte, s-a cunoscut absența lui Marin, accidentat, și care nu a putut fi recuperat până la ora meciului. De asemenea, nu a putut evolua nici Enache, suspendat și în această etapă din cauza cartonașului roșu primit acum două runde, la Moinești. A fost un joc al nostru cel puțin modest. Sperăm să trecem peste acest duș rece și, din meciul următor, să începem să câștigăm din nou”, a afirmat Iosif Susanu.

Reamintim: din acest sezon s-a modificat sistemul competițional în liga a treia de fotbal și nu numai. Astfel, după două faze clasice, tur și retur, vor urma fazele play-off și play-out, în care vor fi implicate primele șase clasate la sfârșitul returului, respectiv următoarele clasate. Însă, după ce vor fi desemnate cele șase echipe care au promovat în play-off, se va alcătui un nou clasament, pe baza strict a rezultatelor înregistrate între cele șase în faza anterioară. Astfel, dacă, spre exemplu, SCM Petrotub Roman va ajunge în play-off, iar Ceahlăul II nu, acest 4-1 de la Piatra Neamț, de vinerea trecută, nu va mai conta. Foarte important este ca SCM Petrotub Roman să obțină rezultate bune cu celelalte cinci echipe care vor ajunge în play-off.

În celelalte partide ale etapei a noua s-au înregistrat rezultatele: Kosarom Pașcani – Știința Miroslava 4-3, CSM Moinești – Bucovina Rădăuți 5-1, Aerostar Bacău – Cetatea Târgu Neamț 1-3, Bucovina Pojorâta – Sporting Suceava 1-0. În afară de surpriza de la Piatra Neamț, mai atrage atenția înfrângerea liderei, la Pașcani, în rest rezultatele putând fi considerate ca normale, în conformitate cu cele arătate de echipele seriei întâi până acum.

Etapa următoare va avea loc vineri, 25 octombrie, după următorul program: SCM Petrotub Roman – Știința Miroslava, Bucovina Rădăuți – FCM Dorohoi,Sporting Suceava – CSM Moinești, Cetatea Târgu Neamț – Bucovina Pojorâta, Aerostar Bacău – Kosarom Pașcani. Ceahlăul II Piatra Neamț va sta.

 

Clasament

1 Miroslava       9       6       0       3       17-9           18

2 Tg. Neamț      8       5       2       1       14-4             17

3 Moinești         8       5       0       3       14-10         15

4 Roman             8       4       3       1       12-8            15

5 Dorohoi           8       3       4       1       8-6              13

6 Pojorâta           8       4       1       3       9-10           13

7 Pașcani             8       3       2       3       16-11         11

8 Ceahlăul II       9       2       2       5       12-17         8

9 Aerostar           8       2       0       6       6-11            6

10 Suceava          8       1       3       4       9-16            6

11 Rădăuți           8       0       3       5       8-23            3

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • victor 8 ani

  Am avut dreptate zilele trecute cand am afirmat ca la aceasta echipa NU SE MUNCESTE.
  Trebuie facuta ordine totala. Primaria, interveniti URGENT !

 • lira 8 ani

  Acest rezultat nu conteaza decat la moralul jucatorilor romascani. Important va fi meciul viitor cu Stiinta Miroslava. Numai o victorie conteaza la bilantul pentru play-off , mai ales ca acasa Petrotub nu prea este eficienta in atac. Asta presupune ca in constructia jocului romascanii sunt deficitari. Sa vedem ce o iesi .Iar pentru carcotasi echipa romascana poate invinge pe oricine in seria asta.

 • VICTOR 8 ani

  Tocami asta este problema, echipa poate invinge pe oricine, doar ca are ,,alergie,, nu la gazon sintetic ci alergie la MUNCA.