Prima paginăEducatie

Schimb intercultural între Liceul Tehnologic Adjudeni şi Școala „Costache Negri” din Roman

Dimensiune text

În cadrul unui schimb intercultural între Liceul Tehnologic Adjudeni, din comuna Tămăşeni, şi Școala Gimnazială „Costache Negri”, din Roman, a avut loc o activitate de promovarea a tradiţiilor locale.

 

 

Manifestarea, găzduită marţi, 28 mai, de liceul din Adjudeni, a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ, Casa Corpului Didactic (CCD) Neamţ şi a constat în organizarea unui program artistic popular realizat de elevii celor două unităţi de învăţământ implicate în proiect.

proiect 01062Dacă elevii Liceului Tehnologic Adjudeni au prezentat tradiţiile culturale de pe malul stâng al Siretului, cei de la Școala Gimnazială „Costache Negri” din Roman au prezentat tradiţiile populare ale rromilor, având în vedere că ponderea elevilor unităţii de învăţământ romaşcane o formează copiii de etnie rromă. La eveniment au participat directorii celor două instituţii şcolare implicate în proiect, profesorul Costică Alexe, inspector şcolar pentru minorităţi din cadrul ISJ Neamţ, alături de profesoara Lăcrămioara Secară, directorul CCD Neamţ.

„Activitatea şi-a propus valorificarea şi promovarea valorilor tradiţionale din zonele din care provin elevii fiecărei unităţi şcolare implicate în proiect. Manifestarea a fost o interferenţă între cele două culturi reflectată artistic de copii şi care a permis conştientizarea lor cu privire la diversitatea culturală, dar şi la formarea unei atitudini pozitive, de toleranţă faţă de cei de lângă noi”, a precizat profesoara Corina Barcan, directorul Liceului Tehnologic din localitatea Adjudeni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0