Prima paginăEducatie

Schimb de „experiență” între preșcolarii din Roman și Cordun

Dimensiune text

Preșcolarii au vizitat unitățile școlare și au participat la activități recreative și artistice.

 

 

Preșcolarii de la școlile „Carol I” din Roman și din satul Cordun s-au întâlnit pentru a realiza, pe parcursul a două zile, o activitate comună în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Activitatea a debutat luni, 1 aprilie, când preșcolarii de la Școala „Carol I” au vizitat Școala Cordun. „Vizita la Cordun ne-a dat posibilitatea să cunoaștem unitatea școlară și să vedem cum arată viața unui copil la cămin. Am descoperit o grădiniță modernă, bine dotată, în care copilul se simte ca în familie. Preșcolarii din Cordun ne-au prezentat un program artistic”, a precizat educatoarea Luminița Dascălu, de la Școala „Carol I”.

Marți, 2 aprilie, preșcolarii din Cordun au fost în vizită la cei de la Școala „Carol I” din Roman. „A fost oportunitate pentru copii de a participa la activități recreative, care a avut scopul de a lega prietenii între copiii din cele două unități școlare”, a spus educatoarea Maria Casapu, de la Școala Cordun.

Activitățile extracurriculare au antrenat copiii în activități care le-au stimulat creativitatea și spiritul de echipă. „Aceste activități ne permit să ne cunoaștem mai bine copiii, să le influențăm dezvoltarea, să-i pregătim pentru viață”, a spus educatoarea Verginia Pintilie, de la Școala Cordun.

Scopul programului „Să mai multe, să fii mai bun!” constă în implicarea copiilor și cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor lor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diverse domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni diverse.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0