Scenariile de funcționare pentru școlile din județ începând de la 1 martie

HomeSocial

Scenariile de funcționare pentru școlile din județ începând de la 1 martie

Prefectura Neamț a anunțat vineri, 26 februarie, modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, de săptămâna viitoare. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul modificării numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Pentru municipiul Roman, școlile rămân și de luni, 1 martie, în scenariul 2 (galben), adică vor veni în bănci preșcolarii, elevii ciclului primar, elevii din anii terminali de gimnaziu și de liceu (clasa a VIII-a și clasa a XII-a) și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, ceilalți urmând a desfășura cursurile în regim online.

Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a crescut din nou în această săptămână, fiind vineri de 2,15 la 1.000 de locuitori – față de 1,93/1.000 vinerea trecută.

Pentru celelalte localități din județul Neamț, dacă în această săptămână au fost 195 de unități de învățământ pe „scenariul verde”, cu toți elevii așteptați în bănci, numărul acestora crește, de luni, 1 martie, la 201.

Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 1 martie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (lista este disponibilă în format pdf și la acest link):

anexa-la-HCJSU-nr.-16_2021-v3

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Albero 3 ani ago

    Zonele in care se fac mai putine teste sunt in scenariu verde. Nu e normal ce se intampla! Lasati copii sa mearga la scoala! In toamna nu i-ati lasat sa mearga la scoala pt. ca au fost prioritare alegerile. Acum, cand aveti guvernul vostru, parlamentul vostru, nu-i lasati din cauza unor decizii aberante! Ganditi-va, daca va pasa, ca o parte din acesti copii care nu sunt lasati sa mearga la scoala vor deveni analfabeti functionali! Vorbiti de „Romania educata” si voi nu lasati copii sa mearga la scoala?