HomeSanatate

Scarlatină la grupa pregătitoare

La sfârșitul săptămânii trecute, un copil de șase ani de la o clasă pregătitoare din oraș a fost internat în secția de Boli Contagioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, după ce a fost depistat cu scarlatină.

 

 

Copilul frecventa Grădinița cu program prelungit nr. 5, unde învață copiii de la clasa pregătitoare din cadrul Școlii „Vasile Alecsandri” Roman. Imediat după acest incident s-a deschis o anchetă epidemiologică.
„Copilul este internat în spital, iar starea sa este bună. După raportarea cazului, s-a dispus dezinfecția spațiilor și au fost testați toți cei cu care copilul bolnav a venit în contact. Din fericire, nu s-au mai înregistrat alte cazuri. Scarlatina este o boală contagiosă cu potențial epidemiologic destul de mare, fiind mai frecventă la copiii sub zece ani. Un lucru îmbucurător este faptul că numărul copiilor depistați cu scarlatină a scăzut simțitor. Luna trecută am avut doar trei cazuri de scarlatină, dintre care unul la Doljești”, a precizat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0