HomeSocialEducatie

Scări cu surprize la „Calistrat Hogaş”

Treptele scărilor de la Școala „Calistrat Hogaş” au fost inscripţionate cu citate şi informaţii de genul „Știaţi că…?”.

Elevii care urcă şi coboară scările Școlii „Calistrat Hogaş” au parte, pe lângă mişcare, şi de „hrană” pentru creier. Pe fiecare treaptă a scărilor rezervate elevilor sunt scrise citate şi curiozităţi, de genul „Știaţi că…?”, pe care elevii le citesc, vor – nu vor. Iniţiativa a aparţinut directorului adjunct Viorel Rusu, care a preluat-o de la un liceu privat din Turcia, pe care l-a vizitat în cadrul unei reuniuni de proiect. „Treptele erau decorate cu diverse inscripţii, care conţineau informaţii din diverse domenii, chiar şi formule din matematică, fizică sau chimie”, spune profesorul Rusu, directorul adjunct al Școlii „Calistrat Hogaş”.

scari 2Execuţia aparţine unei tinere romaşcane talentate, Andreea Nicoară, elevă la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. „Am fost de acord încă de la început cu această iniţiativă, întrucât contribuie la crearea unei atmosfere mai speciale în şcoală. Consider că aceste informaţii din domenii diverse scrise pe trepte stârnesc curiozitatea elevilor şi îi determină să îşi dorească să afle mai mult. De asemenea, cred că duc şi la crearea unei bune dispoziţii în şcoală şi elevii ajung bine dispuşi în clase”, a spus profesoara Luminiţa Boloca, directorul Școlii „Calistrat Hogaş”.

Pentru că scările inscripţionate au fost bine primite, conducerea şcolii intenţionează să extindă proiectul, astfel încât, până la sfârşitul anului şcolar, să fie decorate şi treptele rezervate profesorilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0