Scandal pe ora de sport la Săbăoani

Alexandru Dămoc, profesor de educație fizică și sport la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, este acuzat de părinți că își ține orele într-o atmosferă tensionată și că nu îndrăznesc să protesteze de teamă ca micuții să nu fie lăsați corigenți.

 

 

Profesorul Dămoc consideră, însă, că toate aceste acuzații nu sînt decît înscenări generate de faptul că întotdeauna i-a plăcut disciplina și că ține la faptul ca ora de sport să fie făcută „ca la carte”. „Îmi place disciplina la oră și țin la respectarea unor norme și baremuri. Asta nu înseamnă că rămîn copiii corigenți sau că aș comite violențe la ore. Toți copiii din clasele mici vin cu plăcere la ora de sport, nu lipsesc și au la sport calificativul «Foarte bine», fapt care poate fi probat cu catalogul. Toate aceste reclamații nu reprezintă decît frustrările unor foști elevi ai mei, ajunși acum părinți, care se răzbună, probabil, pentru perioada în care mi-au fost elevi„, a spus profesorul Alexandru Dămoc, care a fost, cîțiva ani, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

Conducerea școlii spune că la adresa profesorului au mai fost făcute sesizări – ce-i drept verbale și nu în scris -, în urma cărora profesorul nu a mai primit ore decît la clasele mici. „În urma unor sesizări verbale din partea unui părinte, Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic «Vasile Alecsandri» Săbăoani a hotărît, cu acordul domnului profesor de educație fizică și sport Alexandru Dămoc, schimbarea încadrării, începînd cu semestrul al II-lea, doar la clasele de învățămînt primar, atunci cînd orele pot fi monitorizate mai ușor și în sala de sport există și alte cadre didactice. Probabil, domnul profesor nu este iubit de toți elevii, deoarece ține foarte mult la disciplină și este foarte riguros atît în însușirea cunoștințelor, cît și la evaluare. La noi nu a mai sosit nici o reclamație scrisă sau măcar verbală în legătură cu acte de violență comise de domnul profesor. Nu putem înțelege de ce nu vin părinții să reclame în scris problemele conducerii unității, pentru a putea aplica procedura ce se impune în astfel de situații. Monitorizarea pe care o efectuăm noi nu probează cazuri de violență la oră„, a spus profesoara Liliana Gligor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.


COMENTARII

WORDPRESS: 0