HomeSanatateNeamt

Scade numărul medicilor de familie din județ

Pentru încheierea unui contract de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ, în 2015 s-au înscris cu 12 medici de familie mai puţini decât anul trecut.

În perioada 8 – 17 aprilie, toţi furnizorii de servicii medicale, dispozitive medicale şi medicamente din judeţ au fost invitaţi să depună dosare pentru a putea încheia un contract de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ pentru anul 2015.

În comparaţie cu anul trecut, la majoritatea categoriilor de furnizori s-au înregistrat schimbări, în sensul creşterii sau scăderii numărului acestora.

Anul trecut, au încheiat contracte cu CAS Neamţ şapte spitale din judeţ, 80 de farmacii, 67 de furnizori de dispozitive medicale, 257 de medici de familie, 52 de medici de diferite specialităţi, 27 de furnizori de servicii medicale paraclinice, 83 de medici stomatologi, şase unităţi medicale care oferă servici de recuperare şi reabilitare medicală şi opt societăţi, asociaţii sau fundaţii care oferă îngrijiri la domiciliu.

Anul acesta, au fost declaraţi eligibili pentru contractare nouă furnizori de servicii medicale spitaliceşti, şapte furnizori de îngrijiri la domiciliu, doar 245 de medici de familie, 88 de medici stomatologi, trei furnizori de dializă, 68 de medici de diferite specialităţi,  74 de furnizori de medicamente, 29 de laboratoare de analize medicale şi laboratoare de radiologie şi imagistică medicală, 66 de furnizori de dispozitive medicale şi şase unităţi medicale care oferă servicii de recuperare şi reabilitare medicală.

Medici de familie sunt mai puţini pentru că unii dintre ei fie s-au pensionat, fie au plecat din ţară şi au renunţat la meserie. În acelaşi timp, faptul că a crescut de la 52 la 68 numărul medicilor de diferite specialităţi care oferă servicii medicale clinice şi prin intermediul Casei de Asigurări înseamnă că pacienţii vor  beneficia de servicii medicale gratuite oferite de mai mulţi medici.

Comentarii

WORDPRESS: 0