HomeSocialSanatate

Sătenii din Văleni au donat sânge pentru a salva vieți

Acţiunea a fost realizată pentru salvarea primarului Ionel Stoleru, dar şi a altor vieţi omeneşti.

11 localnici din comuna Văleni au donat sânge pentru primarul lor, Ionel Stoleru, internat în Spitalul Municipal de Urgenţă din Roman, suferind de o boală gravă. „În scopul ajutorării domnului primar Stoleru, care a avut nevoie de transfuzie de sânge, dar şi pentru salvarea altor vieţi omeneşti, ne-am mobilizat în această acţiune angajaţi ai primăriei, oameni din sat beneficiari ai ajutorului social, prieteni ai domnului primar”, a declarat Dan Relu Grigore, viceprimarul comunei Văleni.

Printre cei care au donat sânge s-a aflat şi Adrian Ursărescu, cântăreţ bisericesc la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Roman. „Am origini în satul Văleni. Mă cunosc foarte bine cu domnul primar Stoleru şi, dacă gestul meu va ajuta o viaţă, m-aş bucura foarte mult”, a spus Adrian Ursărescu.

Localnicii din satul Văleni nu sunt la prima ispravă de acest fel. Ei au participat la patru campanii de donare de sânge, în cadrul proiectului „Bunul samaritean”, iniţiat de Grupul de Acţiune Comunitară din Văleni. Una dintre acestea a fost donarea de sânge pentru pompierul romaşcan Petru Olaru, diagnosticat cu leucemie. Sătenii din Văleni nu au renunţat la campania de donare de sânge, chiar dacă pompierul a pierdut lupta cu viaţa. Cu câţiva ani în urmă, un angajat al Primăriei Văleni a trecut prin aceleaşi clipe grele prin care trece şi primarul Ionel Stoleru. Acţiunea de donare de sânge în care s-au implicat atunci localnicii din Văleni i-a adus vindecarea.

Donatorii primesc pentru gestul lor, conform legii, tichete de masă, o zi liberă de la serviciu, un set de analize medicale gratuite şi reducere la abonamentul pentru transportul în comun pentru o lună.

Comentarii

WORDPRESS: 0