Șase tineri din Neamț, arestați pentru trafic de droguri

HomeActualitate

Șase tineri din Neamț, arestați pentru trafic de droguri

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, sub coordonarea procurorului Direcției de Investigare a Infracțiunilor de  Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au depistat în flagrant delict joi, 28 februarie, pe raza municipiului Piatra Neamț, doi tineri, de 20, respectiv 27 de ani, care aveau asupra lor 70 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării.

Conform IPJ Neamț, în urma perchezițiilor efectuate atât la domiciliul acestora, cât şi la locuințele altor trei tineri, de 19, 20 și 30 de ani, din Dumbrava Roșie și Piatra Neamț,  polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, un kilogram de substanţă vegetală, cu aspect de cannabis și 300 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, trei cântare electronice, patru dispozitive de mărunţit, peste 13.000 de lei, 2.000 de euro, 50 de grame aur, peste 40 de cartuşe calibrul 9 mm şi zece telefoane mobile.

„La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au fost aduse, în vederea continuării cercetărilor, 27 de persoane. Față de șase persoane, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. La data de 1 martie, acestea au fost prezentate Tribunalului Neamț, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, informează IPJ Neamț.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0