HomeNeamt

Șase milioane de lei pentru drumul spre Valea Ursului

În zona cu alunecări de teren se va construi un viaduct, pentru care Consiliul Județean cere bani pentru lucrare de la Guvern.

 

 

Reprezentanții Consiliului Județean Neamț au primit raportul specialiștilor cu privire la soluția optimă pentru drumul județean 207C, după ce pe tronsonul care face legătura între localitățile Stejaru și Valea Ursului au apărut crăpături în asfalt și diferențe de nivel ale carosabilului, din cauza unei alunecări de teren. Circulația în zonă se desfășoară, acum, pe un singur sens, iar o echipă de specialiști monitorizează zilnic situația. După evaluarea situației de către SC Alcro Trade SRL Piatra Neamț, care a efectuat referatul geo-tehnic și a oferit un studiu de soluții, a fost aleasă și varianta finală.

drum Valea Ursului 18042Soluția agreată de toți factorii implicați se referă la realizarea unui viaduct, cu trei deschideri egale, de câte 24 de metri, cu capetele încastrate în teren stabil. Construirea viaductului va costa 5,844 milioane de lei și va însemna efectuarea de drenuri pe o lungime de 2.500 de metri liniari, realizarea de șanțuri pentru scurgerea torenților, pe aceeași lungime, și montarea a 34 de coloane Benetto (n. red. – puțuri în pantă), înainte ca viaductul propriu-zis să fie făcut.

„Pentru finanțare, vom apela la Guvernul României. Vom face o notă de fundamentare către Guvern, iar apoi se va întocmi un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei necesare din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului României. Ulterior, banii aceștia vor putea fi recuperați din fondul de solidaritate al Uniunii Europene, care finanțează astfel de lucrări”, a afirmat Dan Ailincăi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Neamț.

Drumul dintre localitățile Stejaru și Valea Ursului s-a surpat pe un sens de mers din cauza acumulărilor excesive de apă, fapt ce a fost posibil întrucât, de-a lungul timpului, au avut loc tăieri iraționale de arbori. Porțiunea din DJ207C care este afectată de alunecările de teren a fost modernizată în anul 2009, fiind cel mai bun tronson din tot drumul care duce de la Horia la Valea Ursului.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0