Prima paginăEducatie

[FOTO] Sărbătoarea absolvirii la Liceul Teologic Franciscan

Dimensiune text

La Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” a avut loc ceremonia de absolvire a promoției 2013. Alături de absolvenți au fost profesorii, preoții formatori și părinții, unii dintre aceștia veniți de departe.

 

 

„Puneți punct, acum, unei perioade importante din viața voastră. Acești patru ani reprezintă un timp pe care voi l-ați dedicat formării, educării și călirii voastre. V-ați construit o personalitate prin eforturi și sacrificii, cu lucruri bune și mai puțin bune. Vă felicit că ați ajuns aici, vă doresc mult succes și vă însoțesc cu rugăciunea mea pe mai departe. Mulțumesc profesorilor, diriginților, preoților formatori și părinților care ne-au ajutat să fim, acum, împreună, într-un moment de sărbătoare”, a spus, în deschiderea ceremoniei, părintele Cristinel Sociu, directorul Liceului Teologic Franciscan.

Absolvenții din promoția 2013 au răspuns, apoi, pentru ultima dată prezent, în calitate de elevi. Catalogul a fost strigat de cei doi diriginți ai promoției din acest an, profesorii Mihaela Pal, pentru clasa a XII-a A, și Bogdan Irimia, de la clasa a XII-a B. Profesorii și preoții care le-au fost apropiați în anii de liceu au ținut să își ia la revedere în mod oficial de la absolvenți, adăugând, la tot ce i-au învățat în anii de liceu, sfaturi pentru viață, pornite din suflet.

Eduard Giurca sef promotie Franciscani 3105Cel mai bun elev al promoției a fost desemnat Eduard Ghiurca (foto dreapta).
„Unul din multele lucruri pe care l-am învățat în acești patru ani de liceu, o adevărată lecție de viață, este că singurul lucru pe care pot cu adevărat și oricând să-l dau, dar, în același timp, să-l țin, este cuvântul meu. Le mulțumesc colegilor mei, care mi-au oferit șansa de a depăși orice greutate împreună. Nu am fost doar colegi, ci o mare familie unită, care am împărțit greutăți și bucurii. Mulțumesc profesorilor, care au avut o contribuție decisivă la formarea noastră, ne-au sădit în suflet onoarea și mândria de a fi absolvenți ai acestui liceu și în gând calități necesare acestei reușite: cunoașterea, disciplina, rigoarea, demnitatea, curajul și puterea de muncă. Mulțumesc, de asemenea, părinților care ne-au educat în spirit creștin și ne-au ajutat să fim oameni în adevăratul sens al cuvântului”, a spus, în discursul său, Eduard Ghiurca, cel mai bun elev al promoției 2013.

Festivitatea de absolvire s-a încheiat cu acordurile imnului „Gaudeamus igitur”, intonat de absolvenți.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • absolvent 9 ani

    Felicitari tuturor absolventilor si profesorilor deosebiti care i-au indrumat! O scoala elitista si riguroasa!