HomeSocialEducatie

Sărbătoarea absolvirii, la Liceul Teologic Franciscan

Elevii de clasa a XII-a din promoţia 2014 au fost declaraţi, oficial, absolvenţi. Şef de promoţie a fost desemnat Marius Ilinca.

La Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” a avut loc miercuri, 4 iunie, ceremonia de absolvire a promoţiei 2014. Alături de absolvenţi  au fost profesorii, preoţii formatori şi părinţii, care au umplut sala de festivităţi a liceului. „Ne aflăm, astăzi, aici, pentru a trăi, împreună, bucuria şi emoţia unui moment unic pentru voi, dragi absolvenţi. Puneţi punct, acum, unei perioade importante din viaţa voastră- patru ani dedicaţi maturizării şi formării voastre, în care aţi clădit la personalitatea voastră. Vă felicit că aţi ajuns aici şi vă doresc mult succes în continuare. Să aveţi în viaţă curaj, gândindu-vă întâi la Dumnezeu, mulţumindu-i pentru ceea ce sunteţi. Să-l purtaţi în inimă şi să-l propovăduiţi acolo unde veţi ajunge. Acolo unde veţi merge, să faceţi totul cu pasiune, cu dăruire, cu iubire, aşa cum aţi deprins de la început de la diriginţii voştri, de la formatori, de la profesori, de la părinţi. Să nu uitaţi nicicând aceşti ani şi să povestiţi tuturor cu bucurie despre asta. Mulţumesc bunului Dumnezeu că v-a ajutat să ajungeţi aici, mulţumesc profesorilor şi formatorilor care v-au îndrumat şi v-au educat cu răbdare, şi mulţumesc familiilor voastre care ne-au fost alături, care v-au crescut frumos şi v-au dat sfaturi bune”, a spus, în deschiderea evenimentului, preotul Cristinel Sociu, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”.

Absolvenţii din promoţia 2014 au răspuns, apoi, pentru ultima dată, prezent, în calitate de elevi. Catalogul a fost strigat de cei doi diriginţi ai promoţiei din acest an, profesorii Petru Flenchea, pentru clasa a XII-a A, şi Felicia Hopulele, pentru clasa a XII-a B. Festivitatea a continuat cu vizionarea unor filmuleţe realizate de elevi, care au readus în faţa tuturor celor prezenţi momente de care protagoniştii îşi vor aminti, cu siguranţă, toată viaţa. Preoţii, profesorii care le-au fost apropiaţi în anii de liceu, au ţinut să-şi ia la revedere în mod oficial de la absolvenţi, adăugând, la tot ce i-au învăţat în anii de liceu, sfaturi de viaţă, pornite din suflet.

franciscani 03 - sef promotieȘef de promoţie cu portofoliu olimpic

Cel mai bun absolvent al promoţiei a fost desemnat Marius Cornel Ilinca. Un elev care în cei patru ani consideră că şi-a descoperit vocaţia şi care, în acelaşi timp, a adunat un portofoliu impresionant de diplome şi premii la concursuri şi olimpiade şcolare, între care se detaşează două premii I la faza naţională a olimpiadelor de specialitate. „Pun punct acum unei perioade foarte importante din viaţa mea, în care m-am descoperit pe mine, am învăţat să-mi asum consecinţele, am învăţat să fiu bărbat, să-i respect pe toţi cei din jur şi să ştiu să-i ascult pe toţi. Privind în urmă, îmi dau seama că atunci când am ales Liceul Franciscan am făcut cea mai bună alegere. Este o şcoală specială, care a fost perfectă pentru mine. Voi merge în continuare la Facultatea de Teologie, pentru că simt că acesta este drumul meu”, a spus Marius Ilinca, cel mai bun elev al promoţiei 2014.

Comentarii

WORDPRESS: 0