HomeSocialEducatie

Sărbătoare la Școala „Calistrat Hogaş”

hogas02Marţi au debutat manifestările dedicate aniversării a 54 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Prima zi a fost dedicată foştilor profesori ai şcolii.

La Școala „Calistrat Hogaş” au debutat marţi, 8 aprilie, manifestările dedicate aniversării a 54 de ani de la înfiinţarea şcolii. Prima zi a fost dedicată profesorilor care şi-au încheiat activitatea didactică la Școala „Calistrat Hogaş”, care au primit mulţumirile şi recunoştinţa actualei generaţii de profesori şi elevi pentru că, ani de zile, au fost „o cărămidă” din această instituţie.

Pentru mulţi dintre ei, aceasta a fost una dintre puţinele ocazii de a se întoarce în şcoală. Au păşit cu multă emoţie, şi-au îmbrăţişat foştii colegi de cancelarie şi au vizitat, rând pe rând, sălile de clasă şi laboratoarele şi au recunoscut că aproape nu mai recunosc şcoala în care au petrecut ani buni din viaţă. La eveniment au fost prezenţi  consilierul local Iulia Havrici, membru al Consiliului de Administraţie al şcolii, şi inspectorii şcolari Maria Ghiniţă şi Ilie Țedli. Un moment deosebit l-a constituit interpretarea, în premieră, a imnului Școlii „Calistrat Hogaş” şi prezentarea steagului şcolii. Foştii profesori şi învăţători ai şcolii au primit din partea reprezentanţilor Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ diplome de excelenţă.

„Este o zi de mare emoţie pentru mine, pentru că îmi revăd mare parte dintre foştii mei colegi de cancelarie. Este cu atât mai plăcută pentru mine misiunea de a vă înmâna diplomele din partea Inspectoratului Școlar, alături de urările domnului inspector general, Viorel Stan, şi de recunoştinţa noastră”, a spus inspectorul şcolar Maria Ghiniţă.

„Aniversarea a 54 de ani de la înfiinţarea şcolii îmi oferă prilejul de a mă întoarce cu gândul la cei care, cu dăruire şi răbdare, au cultivat în fiecare din noi setea de cunoaştere. Este o zi deosebită, în care privim cu recunoştinţă la dascălii şcolii noastre, pentru că înţelepciunea, sentimentele şi aspiraţiile lor îşi găsesc continuitate în fiecare din noi. Talentul, perseverenţa şi dăruirea pe care le-aţi manifestat zi de zi s-au materializat în succesele elevilor, iar realizările acestora sunt parte a efortului depus necondiţionat şi cu responsabilitate. Doresc să-mi exprim cele mai sincere mulţumiri şi aprecieri pentru activitatea nobilă, pentru răbdarea şi generozitatea cu care dumneavoastră, dascălii acestei şcoli, aţi modelat generaţiile de absolvenţi”, a spus profesoara Luminiţa Boloca, directorul Școlii „Calistrat Hogaş”.

Manifestările dedicate aniversării a 54 de ani de la înfiinţarera şcolii vor continua joi, 10 aprilie.

Comentarii

WORDPRESS: 0