HomeSocial

Săracii scriu 24 de pagini pentru a primi ajutor

Ajutorul acordat din bani publici este supus unor rigori severe.  

 

Condițiile după care se acordă ajutoarele de încălzire pentru sezonul rece sunt riguroase. Pe lângă un formular stufos, potențialii beneficiari trebuie să atașeze dosarului cu șină și alte documente justificative. Astfel, cel care dorește subvenție de la stat trebuie să ceară adeverință de venit de la serviciu, să ceară adeverință de asociația de proprietari referitoare la numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă și sursa de încălzire și să depună copii după actele de identitate ale solicitantului și membrilor familiei, certificate de naștere în cazul copiilor în vârstă de până la 14 ani,  și după o factură de gaze naturale sau energie electrică ( în funcție de sursa de încălzire). Toate acestea trebuie depuse la asociația de proprietari sau la Direcția de Asistență Socială, într-un dosar cu șină

”Nu se primesc cereri cu venit zero, iar nedeclararea veniturilor înseamnă infracțiune. În funcție de caz, pentru documente întocmite eronat se pot da amenzi între 200 și 2.000 de lei sau se pot solicita organele de anchetă, acolo unde există suspiciunea că persoana sau persoanele nu au declarat intenționat veniturile”, a afirmat Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman.

La Roman, primirea dosarelor se face în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie, iar romașcanii sunt sfătuiți să citească cu atenție cele 24 de pagini ale formularului-tip pentru ca datele scrise pe document să corespundă realității.

Cererea-tip este un formular unic pentru toate categoriile de beneficiari, indiferent de sursa de încălzire sau dacă solicitanții locuiesc la bloc ori la casă.

Comentarii

WORDPRESS: 0