HomeRoman

Săracii orașului nu mai primesc făină și ulei

Cele două produse nu au mai fost livrate de furnizor. Fiecare beneficiar ar fi trebuit să primească câte 13 kilograme de făină și șase sticle de ulei.

 

 

Romașcanii din categoriile defavorizate nu vor mai primi făină și ulei de la Uniunea Europeană. Marți, Primăria municipiului Roman a informat cetățenii că cele două tipuri de produse nu vor mai fi livrate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în cadrul Planului European de Ajutoare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din România – PEAD 2012. APIA a contractat furnizarea de făină și ulei în cadrul PEAD 2012 cu firma Viem Corporation Eood din Bulgaria, care, la data terminării contractului, 31 decembrie 2012, nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale privind furnizarea cantităților. În consecință, în țară nu vor mai fi livrate făină și ulei peste cantitățile livrate până la 31 decembrie. „Precizăm că, la nivelul municipiului Roman, aproape 5.000 de persoane au ridicat, până la sfârșitul anului trecut, alimentele livrate prin PEAD 2012. Pentru alte 600 de persoane au fost transmise înștiințări, în aceste zile, în vederea ridicării alimentelor„, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Pensionarii cu pensii de până în 400 lei, persoanele cu handicap grav și accentuat, șomerii indemnizabili și persoanele beneficiare de venit minim garantat au primit, începând cu luna noiembrie, șase kilograme de orez, un kilogram de fasole boabe, trei kilograme de zahăr, patru kilograme de făină de porumb, 800 de grame de paste făinoase, 500 de grame de biscuiți, două cutii de mazăre, o cutie de bulion și o cutie de roșii în bulion. Aceștia ar fi trebuit să primească și câte 13 kilograme de făină albă și șase litri de ulei.

La nivelul județului Neamț, numărul total de beneficiari de ajutor de la UE este de 75.015 persoane. Peste 5.000 de beneficiari sunt din Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0