Prima paginăSocialRural

Șapte copii au fost abandonați de cea care le-a dat viață

Dimensiune text

Patru copii se află în grija tatălui, după ce mama lor a plecat în lume. Trei fetițe lăsate în grija bunicii se află în Complexul de Servicii „Familia mea” din Roman.

Tot mai mulţi copii trăiesc despărţiţi de mediul familial, deşi au părinţi. Unii sunt crescuţi de către unul dintre părinţi, în unele cazuri expuşi şi mai mult sărăciei. Nevoit să ţină loc de mamă şi tată în acelaşi timp, părintele singur ajunge să piardă controlul şi să devină permisiv, chiar indiferent cu propriii copii, ori autoritar şi, în cel mai rău caz, violent, comportament care le afectează dezvoltarea.

Patru copii de vârstă şcolară mică din satul Țuscanii din Vale, comuna Bahna, se află în atenţia autorităţilor locale. Mama copiilor este de negăsit, spun acestea. Copiii se află în grijă tatălui, dar acesta a căzut în patima băuturii. În urma anchetei sociale făcută de Primăria Bahna s-a tras concluzia că ar fi mai bine să se dispună o măsură de protecţie pentru copii. Tatăl nu a fost de acord să se despartă de copii, aşa încât autorităţile locale au făcut cale întoarsă de la poarta bărbatului. „Pentru moment, am inclus copiii în proiectul UNICEF derulat în comuna noastră de câţiva ani, care desfăşoară servicii de educaţie, sănătate şi asistenţă socială, dar monitorizăm atent acest caz”, a spus Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

Alte trei fetiţe din Bahna trăiesc departe de părinţii lor. Până la un punct, soarta celor trei fete este trasă la indigo cu cea anterioară. Mama a plecat într-un sat din judeţul Arad şi dusă a fost. A început o viaţă nouă şi nu s-a mai interesat de copile. Are o relaţie cu un  bărbat dintr-un sat de pe lângă Arad, cu care a făcut doi copii. Fetele de la Bahna au fost lăsate în grija bunicii în vârstă, bolnavă şi cu o pensie de 380 de lei. Când tatăl fetelor a murit, autorităţile locale au făcut demersuri pe lângă Protecţia Copilului pentru a li se da o şansă la viaţă. „În prezent, fetele se află în Complexul de Servicii «Familia mea», unde au primit un acoperiş deasupra capului, hrană, educaţie şi, mai ales, afecţiune”, a spus primarul comunei Bahna.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0