HomeActualitateRoman

Șansă de finanţare pentru corpul B al CNRV

Administraţia locală speră să termine lucrările cu fonduri europene. Pentru a depune dosarul la timp, mai mulţi angajaţi ai Primăriei au lucrat peste program.

Corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) mai are o şansă de a primi finanţare pentru terminarea lucrărilor de reabilitare. Începând cu săptămâna trecută, reprezentanţii Direcţiei Tehnice şi ai Unităţii de Implementare Proiecte din cadrul Primăriei municipiului Roman au actualizat dosarul tehnic al acestui proiect.

„Se lucrează la actualizarea tuturor documentaţiilor tehnice, pentru a fi depuse marţi, 24 iunie, la ora 16.00, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Sunt anumite detalii tehnice care trebuie reactualizate, ţinând cont că acest proiect vine din anul 2006, când nu existau toate aceste precizări legislative, din punct de vedere al configurării documentaţiei. S-a lucrat inclusiv sâmbătă şi duminică, sub coordonarea domnului Felician Ioniţă, directorul tehnic al Primăriei Roman, şi a doamnei Irina Păvăluţă, şeful Unităţii de Implementare Proiecte. Ei şi-au dat tot concursul, dar mai au de mers la Iaşi, la Piatra Neamţ, pentru a obţine toate documentele. Este o miză foarte importantă pentru mine. S-a lucrat la foc continuu şi sperăm să reuşim atragerea de fonduri europene”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pentru finalizarea lucrărilor la corpul B al CNRV mai este nevoie doar de 744.000 de lei, dar aceşti bani nu au putut fi atraşi de la bugetul local, cel judeţean sau de la ministerele de resort. Primele lucrări la corpul B de la CNRV au avut loc în anul 2008. Atunci, Ministerul Educaţiei a aprobat proiectul de consolidare a clădirii, suma alocată lucrării fiind de 1.000.000 de lei, fără TVA. Din lucrările de amploare – care implicau realizarea unei structuri spaţiale în interiorul clădirii, care să se lege de structura veche – s-au realizat aproximativ 70%. S-a plătit doar 50% dintre acestea, după care, în 2011, s-au oprit definitiv şi lucrările, şi finanţarea. Între timp, Consiliul Local a aprobat sume pe măsura bugetului oraşului, dar prea mici pentru înaintarea lucrărilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0