HomeSocialSanatate

Sanitas dorește scoaterea sporului de vechime din salarii

Liderul interimar al Sindicatului Sanitas Neamț, Eva Ungureanu, susține că un obiectiv pe 2015 este scoaterea sporului de vechime din salariul de bază.

Sindicatul Sanitas Neamț face bilanțul la final de an și trasează obiectivele pe 2015. Printre realizările de anul acesta se numără achitarea ajutoarelor sociale pentru rudele de gradul I ale membrilor sindicatului, creșterea salariului angajaților cu 100 de lei începând cu 1 ianuarie 2015 și păstrarea tichetelor de masă, inclusiv pentru anul viitor. În 2015, un obiectiv prioritar este scoaterea sporului de vechime din salariile angajaților din unitățile sanitare din județ.

”De când am preluat conducerea Sindicatul Sanitas Neamț, sunt mulțumită că am reușit să plătesc toate datoriile, să rămân și cu bani în cont la finalul anului, dar, cel mai important, am reușit să apăr drepturile salariaților la nivel de unitate medicală și la național. O altă reușită este plata ajutoarelor sociale către membrii sindicatului, în caz de deces sau boală gravă a unui rude de gradul I, ajutor de 250 de lei, dar și ajutoare sociale atunci când aceste situații au intervenit în cazul salariatului, de 500 de lei. Creșterea salariilor angajaților din sistemul sanitar cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 este o reușită, dar cel mai mult ne dorim, pentru 2015, să reușim scoaterea sporului de vechime din salariul de bază. Într-un spital din județul nostru, o infirmieră cu vechime are 900 de lei salariu, cu tot cu sporuri. Dacă se angajează o infirmieră nouă de la 1 ianuarie, aceasta va avea salariul de 975 de lei, pentru că acesta va fi minimul pe economie, și nu este corect. Ar trebui ca încadrarea tuturor salariaților să se facă în funcție de salariul minim, iar la acela să se adauge sporurile. Această cerință este inclusă într-o listă cu 13 puncte pe care o are Federația Sanitas ca obiectiv de îndeplinit pentru anul 2015”, a declarat asistenta Eva Ungureanu, liderul Sanitas Neamț.

Asistenta Eva Ungurenau a devenit liderul Sindicatului Sanitas Neamț în luna mai a acestui an, în momentul în care asistenta Mihaela Pătraşc, din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, liderul în funcție, ales la sfârşitul lunii noiembrie 2013, a renunţat la această poziţie, din motive personale. Având în vedere această situaţie, Federaţia Sanitas a luat decizia ca pe postul de preşedinte să fie instalat un vicepreşedinte, respectiv asistenta Eva Ungureanu, liderul filialei Sanitas Tîrgu Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0