Prima paginăEconomie

Sancțiuni de la Protecția Consumatorilor pentru firme din bâlciul de la Roman

Sancțiuni de la Protecția Consumatorilor pentru firme din bâlciul de la Roman

Dimensiune text

 

Începând cu data de 29 iulie, conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamţ a dispus efectuarea de acţiuni de control operativ, împreună cu reprezentanţii IPJ Neamţ – Direcția de Investigare a Criminalității Economice Neamţ, în perioada Bâlciului anual din municipiul Roman, respectiv 29 iulie – 4 august, informează CJPC Neamț.

Au fost verificaţi atât operatorii economici care comercializau diferite produse, cât şi prestatorii de servicii de alimentaţie publică şi agrement. Acţiunile de control au vizat 16 operatori economici .

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, Comisarii CJPC Neamţ au întocmit documente de control prin care au fost aplicate trei avertismente şi două amenzi contravenționale în valoare de 2.500 de lei, iar pentru abaterile de informare au fost întocmite planuri de remediere, în conformitate cu prevederile articolului 4, alineatul 2, litera b), din Legea nr. 270/2017 – Legea prevenirii.

Echipa de comisari ai CJPC Neamţ a identificat trei operatori economici care ofereau consumatorilor servicii de agrement utilizând echipamente care nu erau însoţite, aşa cum prevede legea, de Procesul Verbal de verificare tehnică. Pentru a asigura un climat de legalitate şi siguranţă pentru consumatori, operatorii economici respectivi au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Guvern nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, articolul 7, litera c), care prevede că prestatorii de servicii sunt obligați să folosească, în cadrul serviciilor prestate, numai produse şi proceduri sigure şi, după caz, dacă actele normative în vigoare prevăd, acestea să fie testate şi/sau certificate, şi să anunţe imediat existenţa pe piaţă a oricărui produs despre care au cunoştinţă că este periculos.

Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, comisarii din cadrul CJPC Neamţ au dispus acelor operatori economici, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale, şi măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de agrement către consumatori până la remedierea deficienţelor. Serviciile au fost reluate după ce operatorii economici au făcut dovada intrării in legalitate.

„Menţionăm că, în perioada 15 – 18 august 2019, CJPC Neamţ va asigura program de permanenţă telefonic în intervalul orar 08.00 – 16.30. Consumatorii sunt îndrumaţi să se adreseze instituţiei noastre cu încredere la numărul de telefon 0233.217.090”, au mai precizat reprezentanții CJPC Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0