Salvatorii din Săbăoani, primii la etapa zonală a concursurilor SVSU

HomeSocial

Salvatorii din Săbăoani, primii la etapa zonală a concursurilor SVSU

 

 

Duminică, 12 mai, s-au desfăşurat etapele zonale ale concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) în municipiul Roman şi oraşul Tîrgu Neamţ. Activităţile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ şi primăriile celor două localităţi, informează ISU Neamț.

Participarea a fost numeroasă, la competiţie fiind prezente 51 de Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Echipajele au parcurs trei probe: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”.

După parcurgerea probelor din concurs clasamentul se prezintă astfel:

a) Zona Roman: Locul I – SVSU Săbăoani; Locul II – SVSU Botești; Locul III – SVSU Gherăești;
b) Zona Târgu Neamț: Locul I – SVSU Agapia; Locul II – SVSU Bârgăuani; Locul III – SVSU Păstrăveni.

Echipajele clasate pe primul loc vor participa la etapa judeţeană a competiţiei. „Aceste concursuri au ca obiective dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, precum și dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Felicitări tuturor participanților!”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Foto: ISU Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0