Prima paginăSanatate

Salvat de la moarte pe aeroport

Dimensiune text

Un turist englez a fost salvat de la moarte de medicul Letiția Damoc. Incindetul s-a petrecut pe aeroportul din Tenerife, în timp ce Letiția Damoc se afla în concediu.

 

Există oameni pentru care profesia reprezintă însăși viața. Iar viața lor înseamnă lupta cu moartea și acest lucru le ocupă cea mai mare parte a timpului. Este și cazul medicului Letiția Damoc (foto), coordonatorul Serviciului Județean de Ambulanță.

Ea spune că, prin natura profesiei și a jurămîntului depus cînd a devenit medic, nu există situații de urgență în care să nu intervină, chiar dacă se află în timpul liber sau în concediu.
Ni se întîmplă foarte des să intervenim, chiar dacă am ieșit din gardă, în situații în care este nevoie de acordarea primului ajutor. Ca om și ca medic nu poți fi indiferent la ceea ce se întîmplă semenilor tăi. Pînă la urmă, această profesie devine viața ta. Te-ai făcut medic pentru a salva vieți, indiferent dacă ești în spital, în ambulanță sau la plimbare. Cînd mergem la București, cu probleme pe care le avem de rezolvat pe la ministere, se întîmplă, cel puțin o dată la trei curse, să intervenim pentru acordarea primului ajutor. Fie că este vorba de accidente rutiere, fie că este vorba de șocuri anafilactice datorate înțepăturilor de insecte, ni se întîmplă să fim solicitați în alte județe, pînă ce vin colegii noștri să preia pacienții„, spune medicul Letiția Damoc.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

Nici măcar concediul de odihnă nu poate sta în calea unui profesionist, cînd este vorba de salvarea unei vieți.
”Anul trecut, eram în Spania, în concediu de odihnă. Eram pe aeroportul din Tenerife și trecusem deja de check-in, așa că nu aveam nici o trusă la mine. Mă pregăteam de îmbarcare. Un turist englez, beat, a căzut, s-a lovit la cap și a început să sîngereze. Eu nu am văzut evenimentul, dar am auzit personalul din aeroport strigînd după un medic. Nici nu am stat pe gînduri. M-am dus la bolnav, l-am examinat, apoi am spus personalului din aeroport de ce am nevoie. Mi-au adus și ei ce au găsit, i-am acordat bolnavului primul ajutor. S-a dovedit apoi că eram singurul medic din aeroport„, a mai povestit medicul Letiția Damoc.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0